Trónfosztás történt: a Microsoft már értékesebb, mint az Apple

0

Az elmúlt években a legtöbbször az Apple vezette a legértékesebb vállalatok listáját, most azonban átvette a vezetést a Microsoft, letaszítva a trónról az almás céget.

Utoljára 2021 novemberében történt hasonló, de akkor csak egy rövidebb időre tudta megelőzni a Microsoft az Apple-t, utóbbi hamar visszaszerezte a vezetést. Hogy most meddig fog kitartani a redmondi vállalat első helyezése, azt nem tudni, de ha folytatódik a jelenlegi tendencia, akkor lehetséges, hogy ezúttal tartósabb lesz.

A Microsoft előretörése elsősorban annak köszönhető, hogy rengeteget fektettek a mesterséges intelligenciába, egyrészt hosszú távú megállapodást kötöttek a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI-jal, több szolgáltatásukba is beépítették a technológiát, és a számítási felhő üzletág is jelentősen fellendült (szintén a mesterséges intelligenciának köszönhetően). Ezeken kívül a játékos üzletág is jól megy (Xbox konzolok, Game Pass), illetve nemrég lezárult az Activision Blizzard felvásárlása is.

Az Apple pedig annak ellenére, hogy tavaly éves szinten is átvette a vezető szerepet a mobilpiacon, nehézségekkel küzd. Az egyik fő piacnak számító Kínában csökkentek az iPhone-eladások, és összességében is visszaestek a vállalat bevételei.

Visszatérve a toplistára, a techvállalatok közül a Google anyacége, az Alphabet, illetve az Amazon, az Nvidia és a Meta is ott vannak a világ legértékesebb vállalatai között.

Forrás: LSEG

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid