Trónfosztás: a Samsung Galaxy Note 10+ lett a mobilos fotózás új királya

0

Legalábbis a DxOMark tesztje szerint, ugyanis a mobil minden eddigi készüléknél magasabb pontszámot kapott mind a hátlapi, mind a előlapi kamerára.

A kamerák tesztelésére szakosodott DxOMark oldalán frissült a legjobb kamerával szerelt mobilok toplistája, és nem más ugrott az élre, mint a napokban leleplezett Galaxy Note 10+. Pontosabban a készülék 5G-s verziója, de kamerák terén nincs különbség a két modell között.

A Note 10+ 5G a hátlapi kamerára 113 pontot kapott, az előlapira pedig 99-et, és mindkettő az eddigi legjobb eredmény, amit a DxOMark kiosztott. Ezzel egyébként a Huawei P30 Prót és a Galaxy S10 5G-t taszította le az újdonság a megosztott első helyről.

Ha külön nézzük a fotózást és a videózást, akkor az előbbire 118 pontot, utóbbira pedig 101 pontot kapott a készülék.

A Samsung Galaxy Note 10+ összesen négy darab hátlapi kamerával bír:

  • Elsődleges: 12MP-es szenzor 1.4µm-es pixelekkel, variálható apertúrájú f/1.5-2.4 lencsékkel, dual-pixel autófókusszal és OIS-szel.
  • Ultraszéles: 16MP-es szenzor 1.0µm-es pixelekkel, f/2.2 apertúrával
  • Telefotó: 12MP-es szenzor 1.0µm-es pixelekkel, f/2.1 apertúrával, fázisdetekciós autofókusszal és OIS-szel (2x-es optikai zoom)
  • 3D-s ToF érzékelő

A DxOMark dicsérte többek között a szupergyors autofókuszt, a széles dinamikatartományt, a kellemes bokeh hatást, az alacsony zajszintet és a szép, élénk színeket, bár ezek néha már túlszaturáltak a tesztelők szerint.

Forrás: DxOMark, via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid