Hamarabb jönnek a Huawei Mate 30 mobilok, mint gondoltuk

0

A Huawei Mate mobilok általában minden év októberében debütálnak, a legfrissebb hírek szerint azonban az új Mate 30 széria nagyjából egy hónappal korábban jöhet.

Egy ismert orosz weboldal szerint a Huawei szoftverfejlesztési vezetője azt nyilatkozta, hogy a Huawei Mate 30 és a Mate 30 Pro már szeptember 19-én bemutatkoznak Európában. Összehasonlításképpen az előző generáció, vagyis a Mate 20 széria tavaly október 16-én debütált.

Nem a bemutató időpontja az egyetlen érdekesség, ami említésre került. A forrás szerint a készülékeket nem a Kirin 985, hanem a Kirin 990 fogja hajtani. Persze ugyanarról a chipsetről van szó, csak az eddigi pletykákban más néven hivatkoztak rá. Az új lapka egyébként a TSMC 7nm-es EUV gyártástechnológiájával készül majd, ami fejlettebb, mint az előd (Kirin 980) szintén 7nm-es eljárása. Így a Kirin 990 elvileg 20%-kal nagyobb tranzisztorsűrűséggel rendelkezhet, és hatékonyabb lehet a működése.

Tokgyártótól származó állítólagos renderkép

Arról is voltak korábban hírek, hogy a Huawei új chipsete már alapból 5G modemmel érkezhet, de más források szerint lesz külön 5G-s verzió az új csúcsmodellből, ami decemberben jelenik meg, tehát valószínűleg inkább csak 4G LTE támogatással jön az alap Mate 30 és a Mate 30 Pro.

A Huawei Mate 30 Pro egyébként egy hatalmas, 6,7 colos, hajlított AMOLED kijelzőt kaphat, ami már 90 Hz-es képfrissítési rátára is képes lesz. Természetesen ebbe kerül beépítésre az ujjlenyomat-olvasó, és pletykálnak még 55W-os gyorstöltésről, valamint két darab 40 MP-es hátlapi kameráról.

A Mate 30 és a Mate 30 Pro is Android 10-re épülő EMUI 10 felülettel érkezik, ugyanakkor lehetséges, hogy nem lesznek gyárilag Google-szolgáltatások a mobilokon, vagyis Play Áruház sem.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid