Tronsmart Apollo Air+ teszt – aktív zajszűrős fülhallgató megfizethető áron

0

A Tronsmart Apollo Air+ egy TWS fülhallgató, amely olyan extrákkal van felvértezve, amelyeket ennyi pénzért egyetlen más gyártó sem ad. Papíron minden nagyon jónak ígérkezik, de vajon a gyakorlatban is az?

  • A Tronsmart Apollo Air+ a 67QZSPB9 kuponkód használatávalminden egyéb sarctól mentesen most 34,37 dollárért vásárolható meg, ami durván 12.000 forint (fehér színre, német raktárra jó a kupon). Az ár a biztosítás díját és a szállítási költséget is tartalmazza. A pakkot a DPD fogja hozni német raktárból, pár munkanapon belül.

A Tronsmart idén ünnepelte 8. születésnapját, tehát nem egy nagy múltú gyártó. Ennek ellenére a világ több, mint 70 országában forgalmazzák a termékeiket. A kellemesen csengő márkanévnek, a megbízható és jó minőségnek, valamint a hivatalos márkanagykövetüknek, a futballsztár Luis Suáreznek köszönhetően gyorsan haladnak felfelé az elismert gyártók rangsorában. A cég számunkra sem ismeretlen, hiszen egészen sok Tronsmart kütyü járt már nálunk.

Az Apollo Air+, vagyis jelen tesztalanyunk lenyűgöző specifikációkkal rendelkezik. Az alapot a Qualcomm QCC3046 lapkakészlet adja, amely a legújabb Bluetooth 5.2 verziót használja, és támogatja az aptX Adaptive és AAC kodekeket a jobb hangminőség érdekében. A 6 mikrofonos cVc 8.0 zajcsökkentő technológia, a hibrid aktív zajszűrés, az intelligens viselés érzékelés mellet a vezeték nélküli töltés lehetőségével is hívogatja leendő vásárlóit a Tronsmart újdonsága.

Mint minden Tronsmart termék, az új Apollo Air Plus is igényes és informatív csomagolásban érkezik. Nézzük is meg, hogy mi rejtőzik a pakkban. A mágneses dobozfedél felemelése után egy műanyag tartóból a ,,két kis füles” és a tárolódoboz néz velünk farkasszemet. Ezalatt is találunk egy fakkot, amelyben 4 szett gumiharang és egy Type-C kábel rejtőzködik. A jótállási jegy, a felhasználói utasítás, a Tronsmart hordtáska és egy aktív szenes tasak a legalsó szinten kapott helyet. Ez a nedvesség, illetve a kellemetlen szagok eltávolítására mellékelt tasakocska filléres dolog, de rendkívül figyelmes gesztus. Nem sok gyártó figyel oda az ilyen apróságokra. Sokkal drágább termékeknél is előfordult már, hogy kibontáskor megcsapta az ember orrát a ,,három napos kínai tornacipő szag”.

Nem kell éles szem, hogy kiderüljön, honnan merített ihletet Tronsmart az Apollo Air+ fülhallgató kialakításakor. Mondjuk úgy, hogy követik a trendet. A tároló, illetve a töltőtok matt műanyagból készül, ami jó, mert az ujjlenyomatok nem látszanak meg rajta. A 60 × 37 × 32 milliméteres kompaktak méreteknek, valamint a 43 grammos tömegnek köszönhetően lazán elfér a zsebünkben és nem is fogja lehúzni azt.

A kis dobozka elülső oldalán található egy LED, amely 10% alatti töltöttség esetén pirosan, felette pedig kék színnel jelez, teljesen feltöltött állapotban a fény kialszik.

A hátsó fronton egy Type-C port a töltéshez és egy Bluetooth engedélyező gomb figyelhető meg. A füleseket nem kell kivenni a párosításhoz, elég csak megnyomni a gombot és automatikusan csatlakozik a legutoljára használt eszközhöz. Az USB portot egyébként akár el is felejthetjük, hiszen adott a vezeték nélküli töltés lehetősége is, ami nagyon szuper!

A tok fedele mágneses retesszel záródik, és a fülhallgatókat is mágnes tartja a helyükön. A mágnesek egyébként nagyon jól fogják a dobozfedelet és a füleseket is. A box belsejében lévő második állapotjelző LED kék színnel a kapcsolódást, pirossal az akkumulátor töltését jelzi.

Ami a fülhallgatót illeti, az is műanyagból készült, de nem matt, hanem fényes. A minőségérzet jó, az általános dizájn trendi. A talp belső oldalán két aranyszínű fémérintkezőt találunk a töltéshez és egy lyukat a beszélő mikrofonhoz. A fejhallgató felső részén, a külső oldalon van egy kapacitív felület az intuitív érintésvezérléshez. Mellette még két mikrofon található, egy kicsit feljebb, egy pedig lejjebb és balra. Ezek szükségesek ahhoz, hogy az aktív zajszűrés megfelelően működjön.

A Tronsmart Apollo Air+ teljes frekvenciájú hibrid aktív zajszűréssel, tehát külső (feed-forward) és belső mikrofon (feedback) segítségével analizálja a zajokat. Vagyis egy különálló processzor elemzi a mikrofonok által mért külső és belső zajt, és azzal megegyező, de ellenfázisú zajt generálva, esetünkben 35 dB-lel csökkenti azt.

Méretét tekintve a fülhallgató egy kicsit nagyobbnak tűnik, mint a versenytársai, ugyanakkor elég könnyű, mindössze 4,5 gramm. Több órán keresztül is kényelmes az Air+ használata, stabilan ül a fülben, sportolás, mozgás közben sem esik ki onnét. Ez egy klasszikus in-ear (hallójáratba helyezhető) kialakítású TWS fülhallgató, ezért akinek az alap méret nem felel meg, az választhatja a mellékelt 4 másik illesztéket is. Az IP45-ös tanúsítványnak hála az izzadság és természetesen az eső sem fog kárt okozni a parányi technikában.

A Tronsmart Apollo Air+ a legújabb Bluetooth 5.2 vezeték nélküli technológiát használja, ami atom stabil kapcsolatot és 15 méteres hatókört eredményez. Az igazat megvallva, abszolút lenyűgözött a kiváló minőségű kommunikáció és annak hatótávolsága.

A médialejátszással és a készülékkel való interakcióhoz mindkét fülhallgató hátulján található egy Tronsmart logóval díszített érintőfelület. Valójában teljes körű vezérlést kapunk a médialejátszáshoz, a hangerőhöz, a hívásokhoz, és még egy hangasszisztens is aktiválható.

  • A jobb oldali érzékelő egy érintése – a hangerő növelése
  • A bal oldali érzékelő egy érintése – a hangerő csökkentése
  • Bármelyik érzékelő két érintése – lejátszás / szünet vagy bejövő hívás fogadás / bontás
  • Három érintés a különböző ANC hangmódok kiválasztásához vezet
  • A jobb oldali érzékelő 2 másodpercig történő lenyomása – a következő zeneszám
  • A bal oldali érzékelő 2 másodpercig történő lenyomása – az előző zeneszám.

Első olvasásra kicsit bonyolultnak tűnhet a kontrol, de ennél jobban más gyártó sem oldja meg a fülesek vezérlését. Azért azt meg kell jegyezni, hogy kicsit lassan reagál az érintőfelület a parancsokra, ami hiba, de egy Firmware frissítéssel orvosolható.

Kapunk egy okostelefonos, Tronsmart nevű alkalmazást is, amely a Play Áruházból vagy az App Store-ból letölthető. Az applikációban módosíthatjuk az ANC üzemmódokat, az akkumulátor töltöttségét ellenőrizhetjük, frissíthetjük a szoftvert (ha majd lesz update), elolvashatjuk a felhasználói utasítást, az előre telepített equalizer beállításokból választhatunk és végül személyre szabhatjuk az Air+ irányítását. A normál használathoz viszont nem szükséges az appot telepíteni.

A Tronsmart Apollo Air Plus hangminőségét egy nagy, 10 mm-es, grafén-alapú dinamikus meghajtó és a Qualcomm QCC3046 chip határozza meg. Komoly szerepet játszik az aptX™ Adaptive codec támogatás is, amely kevesebb hangtömörítést és jobb jelminőséget biztosít.

Ennek megfelelően az általános hangélmény kiváló. A fülhallgatók eszeveszett módon tolják a fülünkbe a basszust. Minél basszus intenzívebb zenét hallgatunk, annál lehengerlőbb eredményben részesülünk. A középtartományok kissé süllyesztettek, nagy hangerőn semleges áramlásúak, de ez nem akadályozza meg a tiszta és meleg hangzást. A magas frekvenciák tökéletesen kiegyensúlyozottak, de a tömörítés hatása azért érezhető. Az élesebb énekhangok és hangszeres részletek kissé mesterkélten, digitálisan jelentek meg.


Márkától függetlenül elmondható, hogy az ANC fülhallgatók a folyamatosan zajos környezet (iroda, utazás stb.) zajelnyomására kiválóak. Az alkalmazott technológiából fakadóan a kimagasló hangélmény eléréséhez azonban ki kel kapcsolni ezt a funkciót. Az Apollo Air Plus esetében is zenehallgatáskor érdemes az OFF állást választani. Az Ambient módot (ami felerősíti a környezeti zajt) ajánlott aktiválni tömegközlekedési eszközön vagy az irodában, így nem maradunk le a külvilág történéseiről.

Telefonról történő zenehallgatáskor elég sűrűn előfordul, hogy érkezik egy hívás. A Tronsmart 6 mikrofonos cVc 8.0 zajcsökkentő technológiája elég komoly és meglehetősen jól működik. A hívásminőség mindkét oldalon nagyon jó, de a mikrofon távolsága miatt egy kicsit hangosabban kell beszélnünk.

Üzemidő tekintetében a fülhallgatókban lévő 35 mAh-s akkumulátorok, ANC használattól függően 4-5 órányi zenehallgatást biztosítanak. Ezt a töltőtokban lévő további 300 mAh-s akkumulátor 20 órával egészíti ki. A tok akkumulátorának töltése körülbelül 2,5 órát vesz igénybe Type-C porton keresztül. A vezeték nélküli töltést használva 4 óra kell a teljes feltöltéshez.

A Tronsmart Apollo Air Plus vezeték nélküli fülhallgató gyönyörű kialakítással, kényelmes illeszkedéssel, jó hangzással, erős basszussal és kiváló zajszűrési teljesítménnyel rendelkezik. Nagyon jól működik az intelligens viselés érzékelés is. Ennek a lényege annyi, hogy egy fülszenzor érzékeli, amikor kivesszük valamelyik fülhallgatót, ilyenkor automatikusan megáll a lejátszás, visszahelyezés után pedig folytatódik. Az IP45 védettség miatt nem kell félni az esőtől és az izzadságtól, a fejhallgató sportoláshoz is remekül használható.

A Tronsmart Apollo Air+ kiváló választás mindennapi használatra, különösen akkor, ha sokat utazunk vagy zajos helyeken tartózkodunk. Negatívumként az érintőfelület lassúságát lehet felhozni. Összességében elmondható, hogy talán ma senki sem kínál ilyen funkcionalitást és hangminőséget ennyiért. Kiemelten ajánljuk!

A Tronsmart Apollo Air+ a 67QZSPB9 kuponkód használatávalminden egyéb sarctól mentesen 34,37 dollárért vásárolható meg, ami durván 12.000 forint (fehér színre, német raktárra jó a kupon). Az ár a biztosítás díját és a szállítási költséget is tartalmazza. A pakkot a DPD fogja hozni német raktárból, pár munkanapon belül.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid