A Netflix játékokat kínál majd az előfizetések mellé, extra költségek nélkül

0

A Netflix nemrégiben megerősítette, hogy az előfizetők számára felár felszámítása nélkül fog mobilos játékokat kínálni. Egyelőre nem tisztázták, hogy milyen címeket, milyen módon és mikor kaphatnak majd a jelenlegi előfizetők, de a szóbeszédek szerint az ajánlat 2022-ben élesedhet.

A The Verge bukkant arra a részvényeseknek szánt levélre, amiben a Netflix megerősíti, hogy plusz költségek nélkül fognak az előfizetők számára játékokat kínálni, és kezdetben okostelefonos címekkel fognak kedveskedni. Azt a levélben nem részletezték, hogy milyen játékokat biztosítanának, milyen módon tennék azokat hozzáférhetővé, mely platformokon, de még a start lehetséges dátumát sem említették. Az indoklás viszont egészen klasszul hangzik, szerintük itt az ideje annak, hogy kiderítsék, mennyire érdeklik a Netflix előfizetőket a játékok.

A korábbi értesülések szerint a Netflix már 2022-ben elkezdheti biztosítani a játékokhoz való hozzáférést, sőt, korábban egy Playstation kollaborációról is lehetett hallani, de ezt az állítást a már említett részvényesi tájékoztatóban nem említették. Ha valóban lesz ilyen együttműködés a két cég között, akkor a nagy kérdés az lesz, hogy ez a Sony hamarosan bimbózni kezdő telefonos játékokkal foglalkozó részlegére és annak fejlesztéseire, vagy netán konzolos címekre vonatkozik majd.

A Netflix egyébként nemrégiben a Shonda Rimesszal kötött megállapodását is kiterjesztette a játékokra, de ebből még nem biztos, hogy lesznek olyan címek, amikhez az előfizetők is hozzáférhetnek. Amúgy a streaming vállalat kínál már interaktív műsorokat, illetve akadnak más kapcsolódásaik is a játékiparral, gondoljunk csak a Stranger Things franchise-ra, amihez ugye játékok is tartoznak. A Netflix tehát valamilyen szinten mindig is kapcsolódott a játékok világához, a kérdés már csak az, hogy vajon az előfizetők kapcsolódnak-e.

Példának okáért a rendkívül populáris Witcher sorozat nézői nem feltétlenül a könyvet olvasók, hanem a játékot kedvelők közül kerülnek ki, de vajon az előfizetők általában véve mennyire érdeklődnének egy ilyen játékos opció iránt, amiben akad néhány  okostelefonokra szánt cím? A Netflix mégiscsak egy passzív tartalomfogyasztási mód.

A másik kérdéses dolog a versenyképesség. Olyan szolgáltatások mellett, mint a telefonokat tisztességes internet mellett Xbox konzollá alakító Game Pass, az Apple Arcade, a Google Play Pass, a Stadia vagy a GeForce Now, vajon mennyire tud labdába rúgni a Netflix? Persze ha ez egy ingyenes extra, akkor talán messze nem az új előfizetők bevonzása lehet a cél, hanem a régiek ösztönzése arra, hogy továbbra is megmaradjanak a Netflix bűvkörében. Szerintetek?

Forrás:  AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid