Tronsmart Element T6 Max teszt – nagyágyú a Bluetooth hangszórók között

0

Megkaptuk tesztelésre a Tronsmart eddigi legdurvább Bluetooth hangszóróját, az Element T6 Max-ot, ami közel 2 kg-os tömegével, 60W-os teljesítményével és 20 órás üzemidejével egy igazi nagyágyú. Nézzük, hogyan boldogultunk vele!

Doboz, tartozékok

A Tronsmart Element T6 Max egy viszonylag nagy, nehéz pakkban jön, mivel maga a készülék is jóval méretesebb, mint egy átlagos BT hangszóró. A doboz a széria korábbi tagjaihoz hasonlóan itt is fehér és lila, a dizájn pedig egyszerű, letisztult.

A doboz felső részét leemelve egyből a tekintélyt parancsoló hangszóró tárul elénk, alatta pedig van egy USB-C töltőkábel, egy jack kábel, egy korrekt minőségű gyöngyvászon zsák, ami jól jön majd a szállításhoz, valamint némi papír (garanciajegy és leírások).

Fontos még megemlíteni, hogy ez egy teljesen az európai piacra szánt termék, nincsenek kínai írásjelek a dobozon, minden angol, a használati pedig több nyelvű (magyar persze nyilván nincs, de ezt nem is vártuk el).

Külső

A Tronsmart Element T6 Max, ahogy azt a neve is sugallja, nem egy apró termék, 19 cm magas, az átmérője 14 cm, és durván 2 kg-ot nyom. Erre mondják azt, hogy van benne anyag, a felső lyukacsos rész például fémnek tűnik, és azért nyilván került bele egy hatalmas akkumulátor is, de erről majd a teszt végén.

A vezérlő panelt fent találjuk, itt érintőgombok segítségével történik az irányítás. Középen van a lejátszás/szünet gomb, körben a széleken pedig a Bluetooth, a mikrofon (hívások/hangasszisztens), a hangosítás és a halkítás. Utóbbi kettővel léptetni is lehet a számokat, ha 2 másodpercig nyomva tartjuk őket. Az aktuális hangerőt 8 kis LED-fény jelzi a szerkezeten, és minden második gombnyomásra ugrik egyet, vagyis összesen 16 szint van.

A Bluetooth is kapott egy kék jelzőfényt, ez mutatja a kapcsolat állapotát, illetve találunk még fent egy NFC ikont, ami a chip helyét jelzi.

Oldalt van még egy Tronsmart logó a felső lyukacsos részen, alatta pedig egy nagyobb, vászonnal borított rész következik. Az alsó élen találunk még egy gumi zárósapkát, ami elég vastag, mögötte rejtőzik az USB-C port, egy DC port, egy jack csatlakozó, valamint a bekapcsoló gomb. Apróságnak tűnhet, de rettentően hasznos, hogy a gombot a zárósapkán keresztül is meg tudjuk nyomni, így nem kell eltávolítani a ki- és bekapcsoláshoz, nagyon jó, hogy gondoltak erre. Gyári visszaállítást is ezzel a gombbal tudunk csinálni, csak nyomva kell tartani 8-10 másodpercig.

Hogy ne csak a pozitívumokról essen szó, a zárósapka nem tartózkodik túlzottan jól a helyén, kisebb-nagyobb rázásra ki tud esni. A legtöbb külső felület pedig eléggé gyűjti a port és az ujjlenyomatokat, ezzel sajnos együtt kell élni.

Maga a hangszóró IPX5 tanúsítványt kapott, vagyis kis mértékben vízálló, ez leginkább csak fröccsenő vizet jelent.

Beüzemelés, funkciók, használat

A beüzemelés nem is lehetne egyszerűbb, csak be kell kapcsolni az eszközt, majd egyszer rábökni a fenti Bluetooth gombra a párosítási mód bekapcsolásához. Ezután a csatlakoztatandó készüléken kapcsoljuk be a Bluetooth-t, majd keressük meg az elérhető eszközök között a Tronsmart T6 Max-ot. Erre rányomva meg is történik a párosítás, és használatba vehetjük a hangszórónkat.

Sőt, igazából még a fenti néhány lépést is meg lehet spórolni, ha NFC-s telefonod van, hiszen a T6 Max ezt is támogatja. Csak legyen bekapcsolva a mobilon a BT és az NFC, majd érintsd a készüléked a hangszóró tetejéhez a csatlakozáshoz, és a leválasztáshoz ugyanezt kell tenned. Egyszerű és praktikus, nálam remekül működött.

A T6 Max egyébként már az új Bluetooth 5.0-t támogatja, de természetesen ez visszafelé kompatibilis, szóval az sem gond, ha a telefonod, tableted régebbi BT modemmel van felszerelve. A hatótáv nyílt terepen akár 20 méter is lehet, beltérben ez azért kevesebb, de itt sem lehet rá panaszunk. Egy falon keresztül nálam még gond nélkül ment a zene, erős volt a kapcsolat, egy messzebb lévő helységben viszont már lehetnek gondok, ha két fal is van a mobil és a hangszóró között. Ez persze teljesen természetesen, ez a Bluetooth technológia korlátja.

Zenét lejátszani alapvetően kétféleképpen tudunk a masinával, ugyebár lehet AUX kábelen keresztül szinte bármilyen eszközről, és persze ott a Bluetooth, amivel szintén rengeteg lehetőségünk van (mobil, tablet, laptop, stb.). A váltás ezek között automatikus, tehát ha kábelen csatlakoztatunk egy készüléket, akkor magától átáll arra a lejátszás.

A csatlakoztatott telefonunk hangasszisztensét a mikrofon gomb 3 másodpercig való érintésével tudjuk aktiválni, és ezzel a gombbal vezérelhetők a hívások is. Természetesen jó kihangosításra is a hangszóró, nem tapasztaltam vele problémát, szépen működött. A hívásokat lehet fogadni, letenni és elutasítani a mikrofon gombbal, az utóbbihoz nyomva kell tartani 3 másodpercig.

Most pedig ejtsünk néhány szót a hangzásról. A Tronsmart Element T6 Max előnye, hogy teljesen 360 fokban szól, ugyanis minden irányban vannak hangszórói. Összesen 8 passzív membránt találunk (2×4), ezek felelnek a magas és a közép tartományokért, illetve van még egy lefelé néző mélynyomó. Az összteljesítmény 60W, ami elég komoly, és ennek megfelelően van is ereje a kütyünek, persze nyilván a minőség nem ezen múlik.

A hangzás szerintem rendben van, eléggé mély orientált a T6 Max, jól kiadja a basszusokat, de a közép és a magas tartományok is rendben vannak. Próbáltam többféle zenei stílussal is, élvezhető a hangja, és az árkategóriájában egyáltalán nem vall szégyent. Komolyzenére mondjuk nem annyira való, de más stílusokkal (rock, pop, elektronikus, stb.) jól elboldogul. A maximális hangerő brutális (igazából már a 60-70% is), jól jöhet akár bulikra vagy szabad térre, ahol egy átlag BT hangszóró már kevés lenne. A basszus pedig tényleg ütős, nem csak hallani, hanem érezni is lehet rendesen.

Van beépített equalizer, ami a fenti középső play/pause gomb hosszabb (~2mp) érintésével állítható. Az alapbeállítás a Balanced, ami kiegyensúlyozott hangzást biztosít (kellően erős basszussal), ezen kívül kapunk még egy 3D és egy Deep Bass opciót. Utóbbi tovább növeli a basszust, ami szerintem teljesen szükségtelen, de ez nyilván ízlés kérdése.

Említést érdemel még a TWS Mód, amivel két Tronsmart Element T6 Max-ot tudunk összekapcsolni, ami elvileg 3D sztereó hangzást biztosít. Ezt sajnos nem volt alkalmam kipróbálni, de elég brutál lehet, ha két ilyen masina egyszerre szól.

Üzemidő

A Tronsmart Element T6 Max-ban egy óriási, 12.000 mAh-s akkumulátor van, amivel a gyári adatok szerint akár 20 óra üzemidő is elérhető 50%-os hangerőn. Ez nagyjából reálisnak tűnik, használattól függően 17-20 óra valóban kihozható belőle, ami nagyon jó. A töltési idő pedig kb. 6 óra.

Összegzés és ár

A T6 Max nem egy átlagos Bluetooth hangszóró, ez egyből látszik rajta, és ebből adódóan nem is mindenkinek ajánlott. Akinek egy könnyű, kompakt, kényelmesen hordozható eszköz kell, a válasszon valamilyen kisebb modellt, ha viszont úgy érzed, hogy szükséged van a plusz kakaóra és az extra hosszú üzemidőre, akkor jó választás lehet a Tronsmart csúcsmodellje.

Hozzánk a Geekbuying jóvoltából érkezett a T6 Max, és kaptunk is rá kupont: a GKBTS13 kód beírásával 95,99 dollárért, vagyis nagyjából 29.500 Ft-ért megvásárolható a szerkezet ezen a linken. A szállítás ingyenes, és EU raktárról történik, így pár nap alatt megkapod a terméket mindenféle extra költség és vámolás nélkül.

  • Frissítés: nálunk a GKB20REG21 kupon is működött, ezzel még olcsóbb egy kicsit a T6 Max!

A Tronsmart-nak egyébként nagyon jók a kisebb BT hangszórói is, ott van például a T6, a T6 Plus vagy a Force, csak hogy néhányat említsünk. Ezek között itt tudsz böngészni.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid