Tronsmart Force SE kültéri hangszóró teszt – Zene mindenhol, mindenkor

0

Az audiotermékekre specializálódott márka 2022-ben új modellel bővítette strapabíró hangsugárzóinak sorozatát. Ez a Tronsmart Force SE, amely a vízállóság mellett erőteljes hangzást, a legújabb Bluetooth szabványt és számos egyéb extrát kínál, meglehetősen kedvező áron.

  • Tronsmart Force SE beszerzéséhez a 6CVGLKTDRO kuponkód használatával csak 59,47 dollárra lesz szükségünk, ami 22 ezer forint. A szállítás EU raktárról történik, néhány munkanap alatt.

Mivel sok felhasználó szeretne zenét megosztani barátaival és családjával, bárhol is vannak, nem csoda, hogy a kis Bluetooth hangszórók népszerűbbek, mint valaha. A kültéri hangszóróknak köszönhetően a zenehallgatás élvezetének már nem csak az otthonunkban a négy fal közt hódolhatunk.

A megfelelő hordozható vezeték nélküli hangszóró kiválasztása nem egyszerű feladat a sokféle formában, márkában, minőségben, teljesítményben és árban felsorakozó kínálat bőségzavara miatt. Az utóbbi pár évben nagyon sok Tronsmart termék járt nálunk, melyekkel nagyon elégedettek voltunk, ezáltal kijelenthető, hogy ahogyan a márka nagykövetük, a futballsztár Luis Suárez, úgy ők is az elit ligában játszanak. Nézzük meg, hogy új tesztalanyunk, a Tronsmart Force SE rendelkezik-e azzal, ami a buli beindításához szükséges.

A gyártótól már megszokhattuk az ultra igényes, informatív, prémium kivitelű csomagolást, ez most is így van, de mégsem vagyunk teljesen elégedettek. A pakkban a hangszóró mellett találunk egy Type-C USB és egy 3,5 mm-es jack kábelt, a szokásos papírokat, valamint egy cipőfűzőt, ami hordozhatóságot elősegítő kis zsinór szerepét tölti be. Most komolyan, nem a cipőnket akarjuk bekötni, kitalálhattak volna ennél az igénytelen megoldásnál jobbat is, ez nem méltó a megszokottakhoz.

A Tronsmart Force SE inkább egy már meglévő modell új kiadása, mert nem sokat változtattak a formaterven, és ezt a dizájnt már a Tronsmart Element Force-ban (a képen elöl látható) is láthattunk. A fekete színű, lekerekített szélű téglatestet körben gumiréteg, az elülső és hátsó részén pedig a gyártó logójával díszített fémrács védelmezi. A Force SE egyébként IPX7 védelemmel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az 1 méter mélységű medence alján, 30 percig gond nélkül elbugyborékol a technika.

Szemet gyönyörködtetőnek nem mondanánk, de időtlennek nyugodtan lehet nevezni a küllemet. A hangkeltő 240 x 110 x 70 milliméteres dimenziókkal bír, a tömege 1350 gramm, tehát abszolút hordozható, zsebbe ne akarjuk betuszkolni, de egy hátizsákba nyugodtan behajíthatjuk.

A jobb oldalra egy fémből készült akasztó került, így bárhova felakaszthatjuk, akár túrázás közben a hátizsákunk oldalára is felapplikáljuk.

A hátoldalon egy gumiból készült takarófedél alatt találjuk a hangszóró csatlakozóit. Ezek a Type-C töltőport, illetve az USB-A csatlakozó, amely két funkciót is betölt. Egyrészt pendrive-ról játszhatjuk le a zenéket vagy power bank-ként is használhatjuk a hangszórót, ilyenkor maximum 5V/1A-rel tölthetjük a lemerült eszközünket. Van még itt egy micro SD kártya foglalat és egy 3,5 mm-es jack kimenet is.

Alul négy darab gumitalp kapott helyet, így nem fog letáncolni az asztalról maximális hangerőn sem, bár egy kisebb esést simán túlél ez a páncélozott hangtechnika.

A legizgalmasabb résznek kétségtelenül a készülékház felső része számít. Itt találjuk az NFC érintőfelületet – opció a gyors kapcsolat felépítésére -, a három darab színes visszajelző LED-et és a hat darab, többfunkciós, gumírozott gombot. A működés mikéntjéről a gyáriak összedobtak egy videót, amely lentebb megtekinthető.

A Tronsmart Force SE teljesítménye összesen 50 watt, ezt két teljes tartományú sztereó hangszóró és ugyanennyi passzív meghajtó nyújtja nekünk. Méreteihez képest tisztességgel betölti a teret ritmussal a Force SE. Természetesen, ha kevesellnénk, rendelkezésre áll a TWS (TrueWirelessStereo) opció, amikor is két azonos eszköz kapcsolhatunk össze. A Tronsmartnak van egy TuneConn technológiája is, ezzel akár 100 db hangszórót is összekapcsolhassunk vezeték nélkül – csak legyen, aki megvesz annyit belőle -, így mindegyikből késleltetés nélkül szól ugyanaz a zene.

A Tronsmart által egyedileg szabadalmaztatott DSP (digitális jelfeldolgozás) technológia továbbfejlesztett változata, a SoundPulse Audio hangminőség-javító okosság sem maradt ki a repertoárból. A gyártó szerint – és hát szerintünk is -, ez a megoldás ellensúlyozza a bizonyos frekvenciatartományban fellépő hanghibákat, torzulásokat, kiszélesíti a hangtartományt, valamint javítja a basszushatást.

A jelátvitel kiemelt fontossággal bír a Bluetooth hangszórók esetében is, a Force SE a legújabb Bluetooth 5.3 vezeték nélküli technológiát használja, ami atomstabil kapcsolatot és 18 méteres hatókört eredményez. Az AAC és az aptX támogatás kimaradt, helyettük az SBC (Subband Codec) hangkódolási algoritmus szerepel a repertoárban. Az átviteli frekvencia 20 Hz-től 20 KHz-ig terjed, ami egészen jó.

Hangminőség tekintetében ne várjunk el high end audiofil hangfal teljesítményt a survivor zenedobozunktól, ez nem az a kávéház. Amiben azonban a hangszóró igazán kiemelkedik, az a mélyfrekvenciás tartományban való ,,hangélmény”. Sok kompakt Bluetooth-hangszóróhoz képest tényleg olyan mély hangzást kapunk, amely nem torzítja a hang többi részét. A rock, rap, pop és techno zene tisztán reprodukálható anélkül, hogy a közép- vagy magashangok túltengnének, vagy a basszus szivacsossá válna. A drágább hangszórókhoz képest természetesen nincs különösen erős hangzáspontosság a mélyhangok tartományában, de ezen az árszinten ez nagyon jó. Ugyanez vonatkozik a magas hangzásra is, amelyből ugyan hiányzik az utolsó kis élesség, de összességében még mindig tisztán szól és maximális hangerőn sem torzul a minőség. Összességében a hangszóró jól kezeli a magas hangokat is, és tiszta hangzást kínál, különösen a középtartományban.

A Bluetooth átvitel ellenére a hang késését filmek vagy YouTube-videók nézésekor nem tapasztaltuk. Vezetékről, illetve SD kártyáról nem próbáltuk ki a lejátszást, ellenben pendrive-ról igen. Töménytelen mennyiségű kép és Word dokumentum, na meg persze 3 darab zene volt az adathordozón, amelyeket gond nélkül le is játszotta a kis barátunk.

Meg kell említeni – túl sok értelme ugyan nincs -, de a hangasszisztenseket (Google, Siri és a Cortana) is használhatjuk, sőt, telefonbeszélgetéseket is lebonyolíthatunk, ugyanis kihangosítóként is működik a Tronsmart Force SE.

Egy feltöltéssel, 50%-os hangerőn 12 órányi muzsika abszolválható, szóval kibírja az éjszakába húzódó bulikat is. A 7200 mAh kapacitású akkumulátor feltöltéshez 3-4 óra szükséges, és természetesen zenehallgatás közben is lehetséges az aksi töltése. A hangszóró 1 óra tétlenség vagy alacsony akkumulátor töltöttség után automatikusan kikapcsol.

Nyilvánvalóan a költségcsökkentés véget az olyan úri ,,huncutságok”, mint az alkalmazás vezérlés vagy az ekvalizer kimaradtak, ezeket akár hibának is felróhatjuk.

Összeségében az új Tronsmart Force SE egy olyan hangeszköz, amellyel bárhová magunkkal vihetjük a kedvenc zenénket anélkül, hogy aggódnánk a sérülés miatt. A power bank funkció néha nagyon jól tud jönni, és a hangminőség is teljesen rendben van.

Tronsmart Force SE beszerzéséhez a 6CVGLKTDRO kuponkód használatával csak 59,47 dollárra lesz szükségünk, ami 22 ezer forint. Nem lehet kérdés, ezért az árért ajánlott a termék.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

Csak hogy fokozzuk az élvezeteket, a 10. születésnapját ünneplő és ezáltal teljes dizánjváltáson átesett Geekbuying küldött egy plusz kuponkódot is. A NEWLOGO kuponkód 10% kedvezményt biztosít minden termék árából 2022. június 30-ig. A kedvezmény összege 15 dollár lehet maximum!

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid