Trump újabb súlyos csapást mért a Huawei-re még a leköszönése előtt

0

A Huawei helyzete nem volt túl rózsás az elmúlt 1-2 évben, az amerikai szankciók ugyanis súlyosan érintették a kínai vállalatot, amely nemrég arra kényszerült, hogy eladja a népszerű Honor almárkát, miközben a piaci részesedésük jelentősen lecsökkent a nyugati régiókban. Ha pedig ez nem lenne elég, most tovább rontott a Trump-adminisztráció a gyártó kilátásain.

Mindössze pár nap van hátra Donald Trump megbízatásából, január 20-án, szerdán kell átadnia az elnöki széket, de addig még aktívan tevékenykedik.

A Reuters értesülései szerint a Trump-adminisztráció utolsó napjaiban visszavonják azoknak az engedélyeknek a jelentős részét, amelyek lehetővé teszik az amerikai cégek számára, hogy üzleteljenek a kínai gyártóval, és elutasítják az amerikai beszállítók ilyen licencek megszerzésére irányuló kérelmeit.

Ugyebár az egész onnan indult, hogy 2019 májusában a Huawei felkerült az úgynevezett “Entity List”-re, amely azt eredményezte, hogy az amerikai vállalatok csak a kereskedelmi hivatal engedélyével szállíthatnak nekik. A kínai gyártó partnerei állítólag nagyjából 150 kérelmet nyújtottak be, és bár elég sok várakozás után, de tavaly néhányan meg is kapták szükséges licencet (pl. az Intel), míg a többi függőben marad.

Úgy néz ki, hogy most ezek végére tett pontot a Trump-adminisztráció azzal, hogy rengeteg kérelmet elutasítottak, több korábban megadott engedélyt pedig visszavontak. Pontosabb információkat azonban egyelőre nem tettek közzé, így nem tudni, hogy mely amerikai vállalatok érintettek.

A Huawei már csak abban bízhat, hogy az új amerikai elnök enyhíteni fog a szankciókon, ha pedig ez nem következik be (amire van esély), akkor csak egyetlen lehetőségük marad, amin egyébként már dolgoznak egy ideje: “saját lábra állnak”, és megpróbálnak minden fejlesztést maguk megoldani, amerikai beszállítók és technológiák nélkül. Ez azonban egy rettentően nehéz és hosszú folyamat lesz.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid