Bevásárolt a BlackBerry szabadalmaiból a Huawei

0

Nagyjából tíz évvel ezelőtt a kanadai BlackBerry megkerülhetetlen név volt, és még egy ideig az is maradt azok számára, akik fizikai billentyűzettel ellátott, kifejezetten produktivitásra és üzleti felhasználásra kiélezett okostelefonra szerettek volna beruházni. Mára azonban szinte teljesen eltűntek a mobilos szegmensből, és a cégnek lényegében nincs más, csak az öröksége. Ugyanakkor ez az örökség a mai napig hatalmas, ami más vállalatok számára is értékes lehet.

Egy friss jelentés szerint a Huawei nem kevesebb, mint 90 különböző szabadalmat vásárolt meg a Blackberry-től. A legtöbb szabadalom vagy szellemi tulajdon biztonsággal, adatvédelemmel volt kapcsolatos, a vásárlás tényét pedig a vállalat egyik szóvivője is megerősítette.

A BlackBerry szerint az ügylet az Egyesült Államokban lévő szabadalmakról szólt, és mindössze egy csekély tranzakcióról van szó, plusz semmi köze a kanadai kormányhoz, vagy bármely jelenlegi megegyezéshez a kormány és a két cég között.

John Chen, a BlackBerry vezérigazgatója

Egy szabadalmi ügyvéd szerint az akvizíció bizonyos biztonsággal kapcsolatos szabadalmakat foglal magában, illetve néhány alapvető mobilos funkcióval kapcsolatos ötletet, amelyek a szöveg megjelenítésével és GPS adatok tárolásával kapcsolatosak.

John Chen, a BlackBerry vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a vállalatuk a jövőben eltávolodik az okostelefon üzletágtól, és inkább a szoftveres világban fognak működni. Jelen pillanatban licenszekkel kapcsolatos tevékenységeket folytatnak, tehát vagy meglévő szabadalmakat értékesítenek, vagy olyan vállalatokat perelnek, mint a Facebook és a Twitter, amelyek állítólag engedély nélkül használták a BlackBerry fejlesztéseit. Hogy a frissen szerzett BlackBerry szabadalmak miként fognak megjelenni a Huawei eszközein, egyelőre nem tudni, de az is lehet, hogy csupa olyan dologról van szó, amivel a hétköznapi felhasználó soha nem is találkozik.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid