A túlélésre és a fejlesztésre fókuszál a Huawei

0

Az amerikai tiltások által sújtott Huawei helyzete egyeltalán nem javult az elmúlt időszakban, sőt, inkább romló tendenciát mutat. Mobilpiaci részesedésük nagy részét elvesztették, és a vállalat egyik fő célja a túlélés lett.

Ren Zhengfei, a Huawei alapítója és vezérigazgatója 2019 óta számos fórumon és interjúban beszélt vállalata jelenlegi nehézségeiről. A 76 éves Huawei-vezér reflektorfénybe helyezte cége képességeit és az amerikai szankciók okozta kihívásokat.

A közelmúltban a Huawei kínai közössége közzétette Ren egyik legutóbbi beszédét a vállalat alkalmazottai számára. Azt mondta, hogy a Huawei a stratégiai túlélés és fejlesztések időszakában van. A kínai techgyártónak tovább kell erősítenie az “elméjét”, és a világ legjobb tehetségeit kell magához vonzani.

“Az elmúlt két évben növeltük a külföldi diákok toborzását. Most a kiemelkedő tehetségek megszerzésére kell figyelmet fordítanunk, és több költségvetést kell adnunk a tengerentúli kutatóintézeteknek.” – mondta Ren.

A Huawei tehát a következő években a túlélésre fog koncentrálni, és közben igyekeznek minél többet fejleszteni, hogy később nagyobb esélyük legyen a visszatérésre. A közeljövőben viszont nem túl jók a kilátások, még Kínában sem tudta megtartani vezető szerepét a gyártó, pedig ott egyáltalán nem befolyásolta az eredményeiket a Google-szolgáltatásoktól való eltiltás. A Harmony OS frissítések mondjuk jól haladnak a gyártó hazájában, de a nemzetközi piacokra még nem sikerült betörni a saját rendszerrel. A processzorok beszerzésével kapcsolatos nehézségek miatt pedig új mobilokra is csak korlátozott számban, és nagy csúszásokkal lehet számítani, ami szintén nem tesz jót az eladásoknak.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid