Így játssz Android játékokkal a böngészőn keresztül, bármilyen rendszeren

0

Ha valaki asztali számítógépen szeretne Android játékokkal játszani, akkor egyértelműen valamilyen emulátort használ, esetleg telepíti a zöld robotos rendszer x86 verzióját. Na most nem mindenki olyan felkészült, hogy ilyen szoftverekkel próbálkozzon, meg azért az emulációhoz kell az erősebb vas is. Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy mostantól a felhőn keresztül, mindössze egy böngésző segítségével lehet Android játékokkal játszani? Történetesen a BlueStacks X pontosan ezzel kecsegtet…

A BlueStacks már egy ideje létezik, a segítségével Android rendszerre fejlesztett játékokkal tudunk játszani a számítógépen, a szoftver egyike a legjobbaknak a témában. Azért megvannak a maga korlátai, példának okáért a legújabb verzió csak Windows rendszeren elérhető, ráadásul ahhoz, hogy az élmény valóban élvezhető legyen, tényleg szükséges egy combosabb számítógép.

Ezeket a problémákat egyetlen csapásra orvosolja a most indult BlueStacks X, ami egy felhő alapú program, tehát nem kell letölteni és helyileg telepíteni. Csak annyira van szükség, hogy elindítod a böngészőt, bejelentkezel, és már mehet is a játék. Mivel a szoftver a felhőben fut és böngésző alapú, kvázi bármilyen platformon el kell indulnia. Magyarán szólva ez azt jelenti, hogy működik Windowson, Macen, Androidon, iOS-en, Chrome OS-en, Raspberry Pi-n, de életre lehet kelteni néhány okostelevízión is. Ráadásul az általad birtokolt hardver teljesítménye teljesen lényegtelen, egyedül az számít, hogy stabil internethozzáférésed legyen, mert a böngésződön keresztül a felhőszerverek végzik a munka dandárját.

A jó híreknek ezzel még nincs vége, ugyanis jelen pillanatban a BlueStacks X teljesen ingyenes. A használatához nem kell más, csak egy fiók, a regisztrációhoz a meglévő Google-fiókod is alkalmas, az egyszerűség kedvéért célszerű azt választani.

Természetesen most sincs hal szálka nélkül, a szolgáltatásnak van egy kis hátránya. A rengeteg Google Play Áruházból vagy máshonnan elérhető Android játéknak csupán egy része elérhető, a BlueStacks X egyelőre nem futtatja a létező összes Android címet. Szerencsére a kínálat nem csupán néhány tucatnyi játékból áll, már most is több, mint 200 cím áll rendelkezésre, és elvileg minden héten tesznek bele újakat. Amennyiben sikerült felkelteni az érdeklődésed, és szeretnéd kipróbálni a szolgáltatást, kattints bátran erre a linkre!

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid