A Twitter az első nagy közösségi oldal, amely korlátozta a naponta megnézhető posztok számát

0

A Twitter új tulajdonosa, Elon Musk nemrég nagy bejelentést tett: korlátozzák, hogy naponta hány bejegyzést nézhetnek meg a felhasználók. Először egy elég szűk keretet szabtak meg, de nem sokkal később növeltek a limiten.

Az eredeti bejelentésben az szerepel, hogy a normál, nem hitelesített felhasználók naponta mindössze 600 posztot nézhetnek meg, utána nem jelenik meg több tartalom számukra. Az újonnan regisztrálók esetében a limit mindössze 300 bejegyzés lett volna havonta, a hitelesített twitterezőknél pedig 6000, vagyis a normál limit 10-szerese.

Később 600-ról 800-ra, majd röviddel ezután 1000-re módosították a naponta megnézhető posztok számát a normál felhasználóknál, ez tehát a jelenlegi limit. Ezer posztot nagyjából egy óra alatt át lehet pörgetni normál sebességgel, de akár sokkal gyorsabban is elérhető ez a szám.

Hasonlóan módosult az újonnan regisztrált felhasználókra vonatkozó limit, ők 500 posztot nézhetnek meg egy nap, a hitelesített userek pedig 10 ezret.

Elon Musk azzal indokolja a korlátozást, hogy extrém mértékű az adatgyűjtés és a rendszermanipuláció a Twitteren, erre szerettek volna reagálni. Az eredeti tweetben arról is szó esik, hogy csak ideiglenes lépésről van szó, de egyelőre semmi biztosat nem tudni, az is elképzelhető, hogy hosszabb távon is megmaradnak a limitek.

Mit szólnál, ha más közösségi oldalak is hasonló korlátozást vezetnének be?

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid