Új csúcstabletek a Huaweitől

0

A legújabb Huawei termékek a kevés felsőkategóriás Android tabletek sorát igyekeznek erősíteni. A MediaPad M5 prémium kiépítéssel, kétféle méretben, és opcionálisan választható érintőtollal lesz kapható.

Amint a bevezetőben említettük, a készülék kétféle méretben létezik, az egyik 8.4, míg a másik 10.8 hüvelykes képátlóval büszkélkedhet. A megjelenítők méretét és az akkumulátor kapacitását nem számítva a táblagépek teljesen megegyeznek egymással. A képernyő felbontása 2560×1600 pixel, a kijelzőt 2.5D-s üveg oltalmazza, a gyártó szerint először a tabletek történetében. Az IPS paneleknek egy fém unibody ház ad otthont, megerősített peremekkel, és a nagyobb méretű táblagép apró csatlakozókat is kapott, melyek segítségével egy billentyűzet köthető a szerkezethez.

A táblagépen Android 8.0 fut EMUI 8.0 felhasználói felülettel, a masina belső erejét egy Kirin 960 lapkakészlet biztosítja, a hardveres felhozatalt 4 GB RAM, valamint egy akár 128 GB-os háttértár teszi teljessé. Akármelyik kiszerelést is választja a potenciális vásárló, minden esetben ott lesz a micro SD kártyás bővítés lehetősége. A MediaPad M5 Pro egy olyan változatos takar, melyhez úgynevezett M-Pen jár, ami nem más, mint a Huawei saját érintőtolla. A kiegészítő képes 4096 szintnyi nyomáskülönbséget érzékelni. A tollon lévő gombokkal képernyőmentést hajthatunk végre, képeket törölhetünk, vagy elindíthatunk egy alkalmazást.

A 10.8 colos változat négy darab hangszórót kapott, amelyeket a Harman/Kardon csapata finomhangolt, míg a kisebbik verzió sztereó hangszórópárossal rendelkezik. Mindkettőnek van saját beépített erősítője, és támogatják a Huawei Histen-t, a térhatású hangélmény biztosításáért. A kisebbik táblagép akkumulátora 5100, ehhez képest a méretesebb testvér 7500 milliamperórás teleppel került legyártásra. Mindkét akku támogatja a gyorstöltést, melyet USB-C porton keresztül vehetnek fel. A 8.4 colos masina kevesebb, mint két óra alatt töltődik fel teljesen, a 10.8 hüvelykes szerkezet esetében a töltési idő körülbelül három óra hossza.

Bár táblagépek esetében nem a fotó készítés az elsődleges fókusz, a hátlapi 13, illetően az előlapra szerelt 8 megapixeles kamerák vélhetően kielégítik az ilyen jellegű igényeket is. A MediaPad M5 modellek tavasszal már kaphatóak lesznek Európában, Észak-Amerikában, Kínában és más fontosabb piacokon. Az itt látható táblázat tartalmazza az egyes kiszerelések árát, természetesen a kínai piacra értendően.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid