Új felsőkategóriás MediaTek processzorok jönnek

0

A MediaTek hivatalosan is bejelentette új processzorcsaládját, ami a Helio névre fog hallgatni. Az újdonságokat olyan chipsetek konkurenciájának szánják, mint a Qualcomm 800-as széria vagy a Samsung Exynos sorozatának tagjai.

A család legelsőnek érkező tagja a Helio X10-es. Ez egy 64 bites architektúrára épülő, nyolcmagos SoC, amelynek Cortex A53-as magjait 2.2 GHz-re skálázták a mérnökök. A tajvani gyártó újdonsága támogatja a 120 Hz-es képernyőfrissítést, illetve a 480 képpont/másodperces lassított felvételek készítését. Előbbiből arra következtethetünk, hogy a processzor okostévék belsejébe is belekerülhet a jövőben.

Még az idén debütálnak majd a Helio P széria tagjai is, de ezeknek a lapkáknak a specifikációit egyelőre homály fedi. A legelső, Helio családba tartozó processzorral szerelt okoskészülékek leghamarabb 2015 második negyedévében érkezhetnek. Az említett időszak április hónappal indul, tehát nemsokára meglátjuk, mire is képesek a MediaTek vadonatúj processzorai.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid