Újabb gyártó kezdett OLED kijelzőket gyártani, és rögtön ki is adtak egy új csúcsmobilt

0

Ha egy adott piacra új gyártó érkezik, az mindig jó hír, hiszen lejjebb mehetnek az árak, így a felhasználók is profitálhatnak a dologból. A mobilos OLED piacra pedig különösen ráférne ez, és most meg is történt az első nagy lépés.

A Sharp annyira nincs szem előtt, hiszen bár gyárt mobilokat, eléggé limitált piacokon árusítja őket. Ettől függetlenül azonban hatalmas mennyiségű pénzt, nagyjából 500 millió dollárt invesztáltak abba, hogy megkezdjék a saját fejlesztésű OLED kijelzőik gyártását.

Be is mutatták gyorsan a Sharp Aquos Zero-t, amely a szokásos high-end mobil, Snapdragon 845 chippel, 6 GB/128 GB-os kiszerelésben, ám itthon nem valószínű, hogy találkozunk majd vele. Ami viszont érdekessé teszi számunkra, hogy ebben már az általuk gyártott OLED panel található.

Ezen a piacon a Samsung dominál, és bár OLED kijelzővel lassan minden gyártó flagshipjében találkozhatunk, ezeket szinte kivétel nélkül a dél-koreai vállalat gyártja. Rajtuk kívül még az LG képes egy kisebb mennyiség előállítására, így a Samsung diktálja az árakat, a többi gyártó pedig rájuk van utalva.

Tökéletes példa erre az Apple is, akik nagyban függnek a Samsungtól, pedig minden bizonnyal nagyon szeretnének tőlük függetlenedni, és a Sharp ezt használhatja majd ki a jövőben. Persze azért előtte bizonyítaniuk is kell, hiszen a csúcstelefonokba csak jó minőségű panel kerülhet, és ennek maradéktalanul meg kell majd felelniük.

Persze nem várhatjuk rögtön azt, hogy a mobilok ára lejjebb menjen, mivel erős a gyanúnk, hogy a gyártók hamarabb teszik majd zsebre a plusz haszont, mintsem hogy árat csökkentsenek. Ennek ellenére hosszú távon a felhasználók is profitálhatnak majd az új belépőből, de ez persze még jóval odébb van.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid