Új kameramódokkal turbózza fel a Samsung a Galaxy S10 fotózási képességeit

0

A Samsung egy olyan új kameramódon dolgozik, amivel sokkal szebb éjszakai fotókat készíthetnek majd a Galaxy S10 modellek, de egy másik fejlesztés is lebukott nemrég.

Egy korai béta szoftverben bukkantak rá a Samsung új kameramódjának leírására, ami a Galaxy S10 modellekben debütálhat. A Bright Night névre hallgató funkció segítségével még nagyon sötét környezetben is minőségi, világos fotókat lehet lőni. A pontos működési elv még nem ismert, de mindenképpen több képet készít majd gyorsan egymás után a kamera, és ezeket kombinálják össze szoftveresen a lehető legjobb végeredmény érdekében.

Egyébként más gyártóknak van már hasonló megoldása, említést érdemel többek között a Google Pixel 3 telefonok Night Sight funkciója és az újabb Huawei mobilok Night Mode-ja. A Samsung valószínűleg ezekre válaszul fejleszti a Bright Night-ot, amit az S10 széria után az S9 modellek és a Note 9 is megkaphat frissítés révén. Már csak az a kérdés, hogy a valóságban mennyire működik majd jól az új technológia, és hogy hogyan viszonyul majd a konkurencia megoldásaihoz.

Egy másik új funkció is bekerülhet a Galaxy S10-be, a gyártó ugyanis nemrég levédette az “Artistic Live Focus” kifejezést, ami elég beszédes. Minden bizonnyal a korábbi “Élő fókusz” továbbfejlesztéséről van szó, vagyis a fókusz utólagos állítását teszi majd lehetővé.

A Samsung valószínűleg minden eddiginél jobban igyekszik rágyúrni a fotózásra, hiszen a versenytársak is egyre ütősebb megoldásokkal állnak elő. A legfejlettebb Galaxy S10 modellben állítólag összesen 6 kamera lesz (2 elöl és 4 hátul), de a többi kiszerelés is elég jónak ígérkezik. A bemutatóra február végén kerülhet majd sor, de addig minden bizonnyal lesznek még bőven hírek a dél-koreai csúcsmobilokról.

Via AndroidAuthority, Sammobile, GalaxyClub

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid