Máris átportolták a MIUI 10-et a legújabb OnePlus mobilokra

0

Igazán el vannak kényeztetve a OnePlus tulajuk, hiszen az OxygenOS is remekül sikerült, ám aki esetleg váltani szeretne, az már a legújabb MIUI-t is felrakhatja a mobiljára.

A MIUI-t bizonyára már sokan jól ismerik, hiszen mielőtt belevágott volna a mobiliparba a Xiaomi, először más gyártók készülékeire fejlesztette a szoftverét. Mostanra már persze csak a saját mobiljaikra tervezik a rendszert, ám a rajongókat így sem hagyták cserben. Továbbra is hozzáférhetőek a ROM-ok, amelyek az ügyesebb kezű fejlesztők segítségével továbbra is rengeteg mobilra telepíthetőek fel.

Az Android 9.0-n alapuló MIUI 10 is így járt, és sikeresen portolták a OnePlus 6 és 6T mobilokra. Ez már mindenki számára elérhető, ám a feltelepítéséhez azért némi hozzáértés is szükséges, hiszen nem csak egy pár kattintásos műveletről van szó, cserébe viszont a Xiaomi legújabb felületét kapjuk.

Ez természetesen nem hivatalos verzió, éppen ezért ilyenkor elképzelhető, hogy nem minden funkció működik úgy, ahogy kéne. A fejlesztői infók alapján nincs gond pl. a notch kezelésével, és az automatikus fényerő is remekül működik. Ellenben az NFC-n, az elemlámpa funkción, az automata elforgatáson és a MIUI kamera appon is dolgozniuk kell még.

Így tehát elmondhatjuk, hogy összességében még korai stádiumban van a dolog, és inkább rejt magában problémákat, mint kiegyensúlyozott felhasználói élményt. Arról nem is beszélve, hogy a bootloader nyitása után néhány alkalmazás, mint a Netflix vagy a Google Pay biztonsági okok miatt nem is fut majd.

Így tehát egyelőre nem tudjuk nyugodt szívvel ajánlani az olvasóinknak, ám a vállalkozó szelleműeknek érdemes lehet kipróbálni. Ha valaki esetleg kedvet kapna rá, akkor ezen az oldalon található a leírás és a művelethez szükséges fájlok.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid