Két új kameraszenzort mutatott be a Samsung

3

A Samsung két új ISOCELL szenzort mutatott be a napokban, amelyek a jó képminőség mellett elsősorban a kompakt méretükkel próbálnak kitűnni.

Az egyik újdonság a 12 megapixeles ISOCELL Fast 2L9 szenzor, amely az elődjéhez képest 1.4 mikrométer helyett 1.28 mikrométeres pixelekkel bír, azaz egy kisebb méretű egységről van szó, amelyet vékonyabb mobilokba is be lehet építeni. Az szenzor megkapta a Dual Pixel technológiát, ami a szupergyors autofókusz mellett lehetővé teszi a manapság egyre népszerűbb “bokeh” effektust, azaz a háttér elhomályosítását. Ebben az a nagy újítás, hogy most már egy szenzor is elég hozzá, nem szükséges a duál kamera, akárcsak az új Pixel 2 modellek esetében.

Samsung ISOCELL Fast 2L9

A másik szenzor az ISOCELL Slim 2X7 nevet kapta, és 24 megapixeles felbontással bír. A mérete azonban igen kompakt, ugyanis ez az első olyan mobilos egység, amelyben 1μm-nél kisebb (egész pontosan 0.9μm-es) pixelek vannak. A kisebb pixelméret ráadásul nem feltétlenül jelent rosszabb képminőséget, ugyanis a Samsung sokféle fejlesztést hajtott végre. Az új DTI technológia az egyes pixelek izolációját javítja, a Tetracell pedig egy olyan megoldás, ami elvileg jobb, világosabb éjszakai képeket eredményez, és nappal is növeli a részletességet.

Mindkét új ISOCELL szenzor a Galaxy S9 modellekben bukkanhat fel, és még az is előfordulhat, hogy együtt kerülnek majd felhasználásra egy duál kamerás megoldásban.

via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid