Új üzenetküldési funkciókat kap a Messenger

0

A Meta (korábban Facebook) hivatalosan is bejelentett pár új funkciót, amelyek a Messenger használatát teszik kényelmesebbé és praktikusabbá.

A két új funkció a “/silent” és a “@everyone” parancsok beírásával lesz használható, az alábbiakban leírjuk, hogy mit is csinálnak pontosan.

Csendes üzenet

Ha egy üzenet elé beírod a “/silent” szöveget (idézőjelek nélkül), akkor átvált egy úgynevezett csendes (vagy néma) módra. Ez annyit jelent, hogy a másik fél nem kap semmilyen értesítést az üzenetről, de az appot megnyitva normál módon el fogja tudni olvasni.

A funkció akkor jöhet jól, ha nem akarunk valakit zavarni az üzenetünkkel, mert például épp dolgozik, alszik vagy vezet, de szeretnénk írni neki, hogy később elolvashassa, amikor ráér.

Mindenki megjelölése

A “@everyone” ennek pont az ellenkezője bizonyos szempontból. A funkció a csoportos beszélgetésekben lesz használható, és arra való, hogy minden résztvevőt megjelöljünk, így a teljes csoport figyelmét fel tudjuk hívni arra, amit írunk.

A vállalt ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy óvatosan bánjunk ezzel a funkcióval, ne használjuk túl sokszor, mert az zavaró lehet a csevegés többi résztvevője számára.

Az új funkciók Androidon és iOS-en is megjelennek, és kizárólag a mobilos appokban fognak működni, asztali gépen használva nem. A bevezetés folyamatosan történik, de beletelhet egy kis időbe, mire mindenkinél elérhetők lesznek.

Hamarosan további hasonló parancsok jönnek

Ez a két új parancs csak a kezdet, később továbbiakat is be fog vezetni a vállalat, lehet majd hasonló módon fizetni (“/pay” ), GIF-eket keresni (“/gif”), és speciális karaktersorozatokat beilleszteni (pl. ¯\_(ツ)_/¯). A fizetés funkció viszont egyelőre csak az Egyesült Államokban működik, így az ehhez kapcsolódó parancs is csak ott lesz elérhető, a többi pedig első körben csak iOS-re jön.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid