Újabb 5G-s tablet debütált a Honor V6 képében

0

Egyelőre nem túl sok táblagép büszkélkedhet azzal, hogy a belsejében a legújabb telekommunikációs hálózatokat támogató modem teljesít szolgálatot, de most egy új készülékkel gyarapodott ez a szűk kör. A Huawei alá tartozó Honor márka bemutatta a V6-ot, ami az 5G kapcsolódás mellett stylus támogatással, valamint Wi-Fi 6 modullal érkezett.

A készülék belsejében Kirin 985 chipset végzi a számításokat, amely mellé a gondos és hozzáértő kezek 6 GB RAM-ot, valamint 128 GB belső tárhelyet szereltek. A táblagépek egyik legfontosabb része a hatalmas kijelző, ami jelen esetben 10,4 hüvelykes képátlót, valamint 2000 x 1200 pixeles felbontást kínál. A gyártói leírások értelmében a megjelenítő az előlap 84 százalékát foglalja el, a képek alapján a keret nem tűnik túl vastagnak.

A tablet csomagolásában megtalálható egy érintőtoll is, amelyet a Honor a Magic Pencil névvel illet. A tartozék képes megkülönböztetni 4096 különböző nyomásszintet, így nem csupán a felhasználói felület vezérlésében, hanem a kreatív feladatok végrehajtásában is hasznos lehet. A Honor V6 támogatja a Honor és Huawei készülékek esetében már megszokott villámgyors megosztási lehetőségeket.

Tablettel fotózni általában nem valami hatékony, de azért a gyártók egyelőre nem szeretnék elvenni a felhasználóktól ezt a lehetőséget, ami természetesen most is rendelkezésre áll. A készülék hátoldalán egy 13 megapixeles, f/1,8 rekeszértékű képrögzítő egység virít, míg az előlapon egy 8 megapixeles modult foghatunk be önarcképek készítésére és Skype-hívások lebonyolítására.

A Honor V6 burkolata alatt egy 7250 mAh kapacitású akkumulátor teljesít szolgálatot, amely támogatja a 22,5 wattos gyorstöltést, ezt USB-C csatlakozón keresztül lehet intézni a megfelelő adapterrel. A készülék mellé kapható lesz egy hivatalos gyári billentyűzet is, amivel együtt a táblagép már kísértetiesen hasonlít az Apple iPad Pro-ra, ki tudja, a Honor talán pont az almás gyártó masinája ellen indítja saját gépét.

A táblagép Magic UI 3.1 rendszert futtat, amelynek alapjait Android 10 szolgáltatja, ám továbbra is le kell mondani a Google-szolgáltatásokról. Egyelőre nem tudni, hogy mely piacokon, illetve mennyiért lesz kapható a Honor V6. Jelenleg csupán előregisztrálni lehet a készülékre Kínában, az árat és a forgalmazás kezdetét valamikor júniusban leplezik le.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid