Újabb 8 magos chipset jön: Allwinner A80

0

Lassan megjelennek az első  Mediatek MT6592-es chipsettel szerelt készülékek, de egy másik kínai gyártó is hamarosan érkezik a saját 8 magos megoldásával. Ez az új chipset az Allwinner A80 nevet viseli és sok mindenben el fog térni a Mediatek megoldásától.

Míg az  MT6592 processzormagjai alacsony teljesítményű Cortex A7 architektúrára épülnek, addig az Allwinner A80-ban sokkal újabb, fejlettebb és erősebb Cortex A15-ös magok lesznek. Pontosabban négy Cortex A7-essel és négy Cortex A15-össel lesz dolgunk, amik akár egyszerre is képesek működni, ha nagy teljesítményre lenne szükség, vagy ki is kapcsolható egy részük, és akkor alacsonyabb az energiafelhasználás. Ezt egyébként big.LITTLE MP architektúrának nevezik. A GPU-ról még nincsenek információk, de jó eséllyel valamelyik Mali T6xx vagy T7xx változat kerül bele.

Az MT6592 csak a középkategóriába sorolható teljesítménnyel rendelkezik, az Allwinner A80 viszont az ígéretek szerint akár 40.000 pont fölött is teljesíthet az Antutu tesztben, ami még a Snapdragon 800-at is jelentősen felülmúlja!  Az új chipset gyártása hamarosan megkezdődik, kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Allwinner-A80

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid