Újabb hasznos funkciót kapott a WhatsApp, mostantól megoszthatjuk a képernyőnket másokkal

0

Míg sokak szerint a Threads közösségi platform “bukása” mögött a fapados felület és a funkciók hiánya áll, a szintén Meta tulajdonban lévő WhatsAppot nem lehet azzal vádolni, hogy ne fejlődne folyamatosan. Az alkalmazás egyre csak kapja az új és hasznos opciókat, amelyek tárháza most ismét gyarapodott eggyel, mégpedig a hívás közbeni képernyőmegosztással, ami hamarosan elérhető lesz mindenki számára.

Mondanunk sem kell, a funkció videohívások során kapcsolható be, aminek érkezését a WhatsAppba a Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg személyesen jelentette be. Sokat nem kell magyarázni az új opció mibenlétén, bármi ami a képernyőn van, megmutatható a másik félnek, legyen szó fényképekről, dokumentumokról, akármiről. Remek módja lehet ez a távoli segítségnyújtásnak is.

A funkció bevezetése nem hirtelen ötlettől vezérelve történt, már hónapok óta fejlesztik, a béta tesztelők pedig már májusban ki is próbálhatták. A használata egyáltalán nem bonyolult, egyszerűen a Megosztás lehetőségre kell bökni, majd ezt követően kiválaszthatjuk, hogy csak egy adott alkalmazást, vagy bármit, amit a képernyő éppen megjelenít, szeretnénk megosztani a másik féllel. Nyilván nem forradalmi újításról van szó, mert ez a lehetőség már régóta elérhető az olyan applikációkban, mint a Zoom vagy a Google Meet.

Ahogyan az általában lenni szokott, az új funkciót szakaszosan vezetik be, vagyis ha nálad még nem elérhető, ne pánikolj, hamarosan meg fog jelenni. Mindenki platformtól függetlenül igénybe veheti az újítást, mert elérhető lesz Android, iOS és Windows operációs rendszereken egyaránt. Még valami: a képernyőmegosztás afféle kiegészítéseként a WhatsApp ezentúl lehetővé teszi a videohívásokat fektetett pozícióban is, nem csak állítva, mint eddig.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid