Újabb Xiaomi processzor jöhet hamarosan

0

Friss kínai jelentések szerint a Xiaomi hamarosan előrukkolhat egy újabb házon belül fejlesztett lapkakészlettel, ami a Surge S2 nevet viseli. A chipset a tavaly bemutatott, és a Xiaomi Mi 5C belsejében munkára fogott Surge S1 folytatása lehet, érkezése pedig az MWC expón válhat aktuálissá.

A pletykák szerint egy nyolcmagos processzorról van szó, amely a TSMC 16 nanométeres gyártási eljárása révén készül. Négy darab Cortex-A73 magot kapunk 2.2 GHz-es órajellel, valamint szintén négy Cortex-A53 magot, amelyeket 1.8 GHz-re skáláztak a kínai mérnökök. Ha a kiszivárgott adatok nem tévednek, egy Mali G71 MP8 GPU végzi a grafikus számításokat.

A lapka támogatja az UFS 2.1 szabványú adattárolókat, valamint az LPDDR4 RAM-okat. CDMA támogatásról sajnos nincsen hír. A chipset legegyértelműbb felhasználási lehetősége a Xiaomi Mi 6C lenne az előd nyomán, ugyanakkor bizonyos pletykák arra engednek következtetni, hogy a kérdéses Mi 5C utód a Mi 6X lesz.

Akárhogy is, már várjuk a bemutatót, ami az idei MWC-n le is bonyolódhat, ahol a Xiaomi sok más érdekesség társaságában az új házon belül fejlesztett chipsetet is leleplezi nekünk.

GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid