Újabb infók derültek ki a Google Pixel 6 és a Pixel 6 XL kapcsán

0

Már egy ideje lehet mindenfélét hallani a Google soron következő zászlóshajói, vagyis a Google Pixel 6 és a Pixel 6 XL kapcsán. Volt szó házon belül fejlesztett lapkakészletről és sok másról, most pedig egy újabb szivárogtatás friss információkkal gyarapította tudásunkat, ráadásul megerősített korábbi értesüléseket is. 

Ha minden jól megy, akkor idén ősszel megjelennek a Google Pixel 6 készülékek, amelyekben egyedi fejlesztésű SoC teljesít majd szolgálatot. Ezt az infót most egy YouTube-os szivárogtató, Jon Prosser megerősítette, illetve kiderített néhány további jellemzőt az okostelefonok kapcsán.

Nőni fog például az akkumulátorok mérete, a sima modell egy 4614 mAh-s, az XL pedig egy 5000 mAh-s teleppel táplálja majd hardveres komponenseit. A Google Pixel 6 6,4 colos AMOLED képernyővel rendelkezik, hátoldalán pedig egy duál kamerás képrögzítő rendszer foglal majd helyet. Az egyik szenzor egy 50 megapixeles elsődleges, a másik pedig egy 12 megapixeles, ultraszéles látószögű modul lesz. Az operatív memória minden esetben 8 GB lesz, míg a belső tárhely a választott kiszereléstől függően lehet 128 vagy 256 GB-os.

A Google Pixel 6 XL természetesen nagyobb képernyővel rendelkezik, ami egy 6,71 colos P-OLED konstrukció lesz, tehát gyártását nagy valószínűséggel az LG végzi. Az okostelefon előlapi kamerája 12 megapixeles lesz, hátul pedig egy 50 megapixeles elsődleges, egy 48 megapixeles telefotó, valamint egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű egységre lehet számítani. A RAM ezúttal 12 GB lesz, háttértár opciókból pedig eggyel többet kapunk, lehet majd választani 512 GB-os modellt is.

Az újdonságok mondanunk sem kell, hogy Android 12 operációs rendszerrel debütálnak, és a Google nagyon komolyan fogja venni a szoftveres támogatás kérdését. Prosser értesülései szerint a keresőóriás 5 éven keresztül frissen tartja majd a mobilokat, ez teljes főverzió frissítéseket jelent, ami remek hír lehet azok számára, akik az új Google Pixel modellek mellett döntenek, és hosszútávra terveznek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid