Komoly mérföldkőnél a Gmail

0

Szépen a mindennapjaink részévé vált, és sokan már meg sem tudnának lenni a Google email szolgáltatása nélkül. Akárcsak a keresőgigász más alkalmazásai, a Gmail is elképesztő sikereket tudhat maga mögött, és most ismét komoly mérföldkőhöz ért. Az aktív felhasználók száma hihetetlen módon gyarapodott az elmúlt két év alatt – közölték egy büszke tweetben a szolgáltatás fejlesztői.

A Google levelezési platformján jelenleg másfél milliárd aktív felhasználó található, ami valóban egy hihetetlen szám. 50 százalékos növekedés történt azóta, hogy 2016-ban elérték az egymilliárdos mérföldkövet. Kiindulva abból, hogy a bolygón 7,53 milliárd ember él, a világon minden ötödik ember rendszeresen használja a Google levelező szolgáltatását. Ez akkor is rengeteg embert jelent, ha hozzátesszük, hogy egyeseknek több Gmail fiókja is van.

A Gmail pályafutása asztali alkalmazásként indult 2004-ben, amikor még csupán egy limitált kiadás állt rendelkezésre. A béta korszak 2009 júliusában ért véget, míg telefonokra egy Java alapú verzió formájában jutott el 2006-ban. A Gmail 2012-ben 425 millió aktív felhasználóval büszkélkedhetett, ami 2015-re több, mint a duplájára nőtt, hiszen ekkorra már 900 millió emberről számoltak be a hírek. Akkoriban már a felhasználók 75%-a mobiltelefonról vette igénybe a szolgáltatást.

Az örömteli hírek közlése mellett a Gmail fejlesztőcsapata köszönetet mondott a rengeteg felhasználónak az eddigi bizalomért. Ti használjátok a Google levelező alkalmazását?

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid