Újabb módszerekkel tol ki a reklámblokkolós felhasználókkal a YouTube

0

A cikket újra publikáltuk, mivel a kedves Facebook algoritmusa sokadjára sem engedte megosztani az eredetit, folyamatosan törölte. Alább olvasható a hír:

A YouTube nem meglepő módon igyekszik maximalizálni a bevételeit, de sokak szerint már túllőttek a célon a rengeteg reklámmal. Ez sok esetben arra motiválja a felhasználókat, hogy fizessenek elő a reklámmentes Premium szolgáltatásra, de vannak, akik az ingyenes megoldásokat keresik és használják. A különféle reklámblokkoló programok és bővítmények, illetve alternatív appok ellen már jó ideje próbál fellépni a Google, és most lelepleződtek a legújabb módszereik.

Az egyik újítás, hogy a YouTube egyes felhasználóknál letiltotta a bejelentkezés nélküli lejátszást, vagyis csak Google-fiókkal belépve indulnak el a videók. A kiírás szerint azért kérik a belépést, hogy kiszűrjék a robotokat.

Ez már önmagában hatástalanít néhány reklámblokkolót, de kitaláltak más módszert is.

A Google-nek az a nagy ötlete támadt, hogy a reklámokat nem utólag indítják el a videók közben a kliens oldalon, hanem már szerver oldalon hozzáadják a tartalomhoz, teljesen egybefőzik őket, így olyan lesz kliens oldalról nézve, mintha egy videó lenne az egész. Ez jelentősen megnehezíti a blokkolók számára, hogy beazonosítsák, mettől meddig tart a hirdetés a videón belül.

A Google egyébként reagált is a hírekre, és elismerték, hogy tesztelik ezeket a módszereket. A közleményükben az áll röviden összefoglalva, hogy a reklámblokkolók sértik a YouTube felhasználási feltételeit, és arra próbálják rávenni a felhasználókat, hogy támogassák a tartalomgyártókat azzal, hogy nézik a reklámokat, vagy pedig előfizetnek a reklámmentes Premium szolgáltatásra. Nem titkolt céljuk az, hogy rontsák a felhasználói élményét azoknak, akik továbbra is blokkolják a reklámokat.

Korábban egyébként már bevezetett a vállalat egy “3 csapásos rendszert”, aminek a lényege, hogy ha valaki a harmadik figyelmeztetésre sem kapcsolja ki a reklámblokkolót, akkor letiltják a lejátszást. Emellett próbálkoztak azzal is, hogy a reklámok kijátszása esetén hang nélkül indultak el a videók, vagy egyes esetekben be sem töltődtek.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid