Újabb Samsung telefonok kapták meg a RAM-bővítő funkciót

0

Korábban már beszámoltunk a Samsung új, RAM Plus névre hallgató funkciójáról, ami elsőként a Galaxy A52s 5G-n jelent meg, és a memória mennyiségénem szoftveres növelésére hivatott. Most újabb két készüléken bukkant fel ez a lehetőség, és hamarosan továbbiak következhetnek.

A Galaxy A52s 5G után a sima Galaxy A52 5G és a Galaxy Z Fold 3 is megkapta a RAM Plus funkciót egy nemrég megjelent szoftverfrissítéssel, de ez még csak a kezdet, a közeljövőben valószínűleg rengeteg közép- és felsőkategóriás modellen is elérhető lesz az újítás.

  • Frissítés: úgy néz ki, hogy a Galaxy S21 széria tagjai (S21, S21+ és S21 Ultra) is megkapják a RAM bővítési lehetőséget.

A RAM Plus lényege, hogy a készülék fizikai memóriájához a rendszer hozzáad 4 GB virtuális RAM-ot, ami a telefon belső tárhelyéből kerül átcsoportosításra. Egy Galaxy A52 5G esetében így például összességében akár 10 vagy 12 GB memória is elérhetővé válik (mivel eredetileg 6 és 8 GB RAM-mal jelent meg a telefon), a Galaxy Z Fold 3-nál pedig 12-ről 16 GB-ra növelhető a mennyiség.

Hogy mindez mennyire hasznos a valóságban, arról megoszlanak a vélemények, hiszen a háttértárból átcsoportosított virtuális memória sosem lesz olyan gyors, mint a valódi fizikai RAM. Ugyanakkor ha a gyári memória esetleg megtelne, akkor ez a szoftveres bővítés segíthet azon, hogy ne kelljen bezárnia a rendszernek a háttérben futó appokat, folyamatokat, így javulhat a multitaszking.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid