Újabb Sony Xperia mobilok kaptak Android 5.1.1-et

4

A Sony útjára indította az Android 5.1.1 Lollipop frissítést az Xperia Z1, Z1 Compact és Z Ultra készülékekre. Ez hasonló ahhoz a frissítési turnushoz, ami a múlt héten zajlott, amikor is az Xperia ZL, ZR, és Xperia Tablet Z modellek kapták meg a legújabb rendszert.

A most frissítést kapó mobilok bizonyos szempontból az előbb említett masinák utódai. Mivel nem épp mai termékekről beszélünk, mindenképpen dicséretesnek mondható, hogy a Sony még mindig támogatja ezeket a készülékeket. Az update telepítése után mindhárom modell build száma 14.6.A.0.368-ra módosul. Jelen pillanatban az új szoftver csupán néhány régióban elérhető, de várhatóan világszerte hozzáférhetővé válik a következő napokban, hetekben.

android 5.1.1 xperia z1 z1 compact z ultra

A frissítés megoldást kínál a hírhedt Stagefright gyengeségre, mely már a 2.2-es Android óta fenyegeti a zöld robotos készülékeket, plusz beállítási lehetőségeket ad a Wi-Fi, illetve a Bluetooth kapcsolatokhoz az értesítési menüben. Ezeken kívül új témákkal, valamint beállítási ikonokkal is szolgál.

Az új rendszer integrálja a LinkedIn szolgáltatást a Naptár és Kapcsolatok alkalmazásba, valamint javít a kamera fókuszálási képességein, a sebességén és a pontosságán. Ezen túlmenően a hangerőszabályzáshoz és a csendes módhoz is kapunk fejlesztéseket, illetve hozzájutunk néhány Xperia for Bussiness fícsörhöz.

Xperia blog

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid