Újfajta jelölést kapnak az USB-C kábelek

0

Az USB technológiák folyamatosan fejlődnek, és ahogy egyre nagyobb töltési sebesség válik lehetségessé, úgy egyre fontosabb lesz, hogy a megfelelő kábelt használjuk. Éppen ezért a szabványért felelős USB Implementers Forum (USB-IF) új jelöléseket vezet be.

Már nem csak telefonokat töltünk USB-C porton keresztül, hanem tableteket, laptopokat és mindenféle egyéb eszközt, és ezek némelyikénél szükséges a komolyabb teljesítmény. Szinte hihetetlen, de a legújabb Power Deliver szabvány már 5 Amperrel is tud dolgozni 48 Volt feszültség mellett, ami 240 Wattot jelent. Nyilván ehhez már nem jó egy akármilyen kábel, ezért új jelölések jönnek, ezeket kell majd keresni.

Egyelőre a 240 W támogatásra vonatkozó grafikákat tette közzé az USB-IF, de lesz másfajta jelölés is (60 W-os biztosan). Ezek már az USB4 szabvány részei, amely nem mellesleg akár 40 Gbps-os adatátvitelt is lehetővé tesz.

Azt még nem tudni, hogy mikor jelennek meg az első kábelek az új jelölésekkel, de valószínűleg már nem kell túlzottan sokat várni.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid