Ütős középkategóriás mobil lett a Nubia Z18 Mini

0

Egyre kevesebb olyan vékony keretes okostelefonról tudunk írni, aminek legalább értékelhető középkategóriás hardvere van, de nincs a kijelzőjén ott az a fránya szenzorsziget. A ZTE Nubia Z18 Mini szerencsére pont egy ilyen készülék, jól is néz ki, és a specifikációi is kellemesek. Ráadásul az ára sem lett vészes. 

Felső-középkategóriás mobilról beszélünk, aminek a belső erejét egy Qualcomm Snapdragon 660 chipset kölcsönzi, amihez a mérnökök nem voltak restek odatenni 6 GB RAM-ot. A hátlapon egy 24 megapixeles, f/1.7 rekeszértékű duál kamerakészlet viszi a prímet, az előlapon pedig egy 8 megapixeles, f/2.0 apertúrájú szenzor lehet később a szelfifelelős, nyolcvan fokos látószöggel.

A kijelző 5.7 colos, 2160×1080 képpontos, a felhasznált technológia pedig IPS LCD. Az üvegszendvics testet  Gorilla Glass oltalmazza az alumínium keret mindkét oldalán. Az említett burkolat egyébként elérhető lesz fekete, fehér, kék, lila, valamint rózsaszín árnyalatban is, színválaszékban tehát nem lesz hiány. Érdemes említést tenni a ZTE saját mesterséges intelligenciájáról, ami NeoSmart AI néven fut, és dedikált gombot is kapott.

A hátlapi kamerákkal portrémódban is lehet fotózni, míg az előlapi összesen 106 pont alapján képes a tulajdonos arcát beazonosítani. Persze ha ez nem megfelelő opció, akkor még mindig ott van a hátlapi ujjlenyomat-olvasó, a legtöbben jobban szeretjük a feloldásnak ezt a módját.

Árakat illetően a telefon 64 GB-os változata 230, a 128 GB-os verzió pedig 270 euróba kerül, az előrendelés megkezdődött Kínában, a kiszállítás április 19-én indul. Egyelőre nincs szó nemzetközi értékesítésről.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid