Valódi fotón a világ első 200 MP-es kamerával szerelt telefonja

0

A Samsung tavaly mutatta be a világ első telefonokba szánt 200 megapixeles kameráját. A vállalat nem árult el konkrét ütemtervet, de iparági bennfentesek eleinte arra számítottak, hogy az új ISOCELL HP1 érzékelő idén debütál egy Xiaomi okostelefonban. Azóta viszont történt némi változás, a Xiaomi állítólag 50 MP-es Sony szenzorra vált a 12 Ultra esetében, így egy másik gyártó lehet az úttörő a megapixelháborúban.

Egy ideje már lehet hallani arról, hogy a Xiaomi helyett a Motorola használja majd fel először a 200 MP-es kameraszenzort. A Frontier kódnevű csúcsmodellről van szó, amiről most napvilágra került egy valódinak tűnő fotó.

A telefon hátlapján jól látszik a Motorola logója, a kamerák mellett pedig egyértelműen leolvasható, hogy a 200 MP-es ISOCELL HP1 szenzor teljesít szolgálatot a készülékben. Az apertúra f/2,2, és az optikai stabilizátor sem maradt ki.

A hatalmas méretű, 1/1,22 colos fő kamera mellett két másik szenzor is van hátul, az egyik minden bizonnyal egy ultraszéles látószögű megoldás lesz, a másik pedig egy telefotó optika.

A Motorola Frontier után természetesen más telefonoknál is találkozhatunk majd 200 MP-es szenzorral. Jó eséllyel a jövőre érkező Galaxy S23 Ultra is valami hasonló megoldással érkezik, és lehetséges, hogy végül a Xiaomi is kiad ezzel egy készüléken.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid