Változik a Google Térkép, nem a leggyorsabb útvonalat fogja mutatni

0

A Google hamarosan kiad egy frissítést a Térkép alkalmazásra, ami megváltoztatja az útvonaltervezésre használt algoritmust.

Jelenleg a Google azt az útvonalat ajánlja fel alapértelmezetten, amelyik a becslései szerint a leggyorsabban megtehető, de ez nem eléggé környezettudatos, ezért a jövőben úgy fog kalkulálni az app, hogy a legkisebb üzemanyag-fogyasztás legyen a cél. Tehát ha el szeretnénk jutni A pontból B-be, akkor a lehetséges útvonalak közül azt fogja ajánlani a program, amelyikkel szerinte a legkevesebb üzemanyagot égetjük el, még akkor is, ha esetleg ez lassabb kicsit, mint egy másik opció.

Természetesen bármikor át lehet váltani egy másik útvonalra a jövőben is, tehát választhatjuk majd akár a leggyorsabb vagy a legrövidebb lehetőséget (amikor ezek eltérnek), de nem ezeket fogja előnyben részesíteni az app.

A Google nem csak az autós útvonaltervezést újítja meg egyébként, hanem a tömegközlekedésen is csiszolnak, hogy még jobb és pontosabb információkat adjon az alkalmazás az átszállási időkről és a megérkezés várható idejéről.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid