Változik a hírfolyam, a Facebook újraértékeli, hogy milyen posztok jelenjenek meg

0

A Facebook még nálad is jobban tudja, hogy mit szeretnél látni a hírfolyamodban, ezért bejelentették, hogy módosítanak az algoritmuson, hogy a “személyesebb” tartalmak kerüljenek előtérbe.

A hírfolyam algoritmus gyakran változik, ez nem nagy újdonság, de erről ritkán tájékoztatják a felhasználókat. Most azonban egy blogposztban számolt be arról a közösségi oldal, hogy milyen lesz az új irány, ami egy komolyabb, gyökeres átalakulást sejtet.

A Facebook fontosnak tartja, hogy releváns tartalmakat mutasson meg a felhasználóknak, és úgy gondolják, hogy nem az a lényeg, hogy valaki mennyi időt tölt a hírfolyam böngészésével, hanem hogy ez “minőségi” időtöltés legyen. Számos kutatást végeztek arra vonatkozóan, hogy az emberek milyen tartalmakat szeretnének látni, és végül arra jutottak, hogy két fontos változtatás szükséges.

Az egyik, hogy azoknak az ismerősöknek a posztjai kerüljenek előtérbe, amelyek valóban érdekelnek minket. A Facebook különböző minták és algoritmusok alapján meghatározza, hogy mely személyekkel ápolunk közelebbi kapcsolatot, és az ő bejegyzéseik nagyobb valószínűséggel fognak felbukkanni a jövőben. A közösségi oldal azt is figyelembe veszi, hogy a barátságok változnak, és akiről most hallani akarsz, az nem jelenti azt, hogy pár hónap vagy egy év múlva is érdekelni fog, ezért folyamatosan frissítik a közeli ismerőseid listáját.

A másik változás az oldalak bejegyzéseivel, linkjeivel kapcsolatos. Itt gyakorlatilag ugyanarra lehet számítani, vagyis hogy a Facebook újraértékeli, hogy mely oldalak érdekelnek téged, és ezeknek a posztjai többször, illetve előrébb fognak felbukkanni.

A Facebook azt is kiemelte, hogy az ismerősök és az oldalak bejegyzéseinek arányán nem változtatnak, de más ismerősök és más oldalak tartalmai fognak megjelenni az alapján, hogy mi érdekel téged. (Pontosabban hogy ő szerintük mi érdekel téged.)

Forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid