Vedd át az irányítást a PC-d felett!

0

Az asztali PC-k vagy laptopok telefonról való irányítására legtöbben talán a Team Viewer-t használják. Ezzel az applikációval könnyedén vehetjük át a számítógép vezérlését, valamint közvetlen képet is kapunk a munkamenetről. Nagyszerűsége ellenére azonban vannak olyan feladatok, amikre kevésbé alkalmas. Ebben szeretnénk most segíteni nektek egy-két igazán hasznos alkalmazással, melyek segítségével a PC multimédiás részlegét tudjátok irányítás alá vonni.

aWARemote

aWARemote Pro for Winamp

Valószínűleg mindenki hallott már a világ legelterjedtebb asztali zenelejátszó programjáról. A Winamp egy kiváló alkalmazás, de még jobb lenne, ha szimplán a mobilunkról indíthatnánk kedvenc zenéinket. Ebben nyújt segítséget az aWARemote for Winamp. Gondoljatok csak bele: hazaértek, és mivel a teló már egyből az otthoni wifi-re csatlakozott, akár a kapuból is kezdeményezhettek lejátszást. Éppen nem fut a Winamp a PC-n? Nem probléma! Az alkalmazás ezt is megoldja helyetted. A kezelőfelületen pedig többek között beletekerhettek a zenébe vagy a hangerőt is állíthatjátok. Természetesen szükséges egy (szerver) szolgáltatás telepítése is a vezérelendő gépre.

Link: Google Play

vlc_remote

VLC Remote

Szoktatok otthon PC-n filmet nézni? Éppen hívnak film közben és fel kell állni leszüneteltetni? Ha már megoldottuk a zenét, mért ne lehetne a videókat is az okoskészülékünkre bízni? Van egy jó hírem: lehet. Már az alkalmazás neve mindent elmond szerintem. A VLC lejátszót irányíthatjuk telefonról, ami talán a legszélesebb körben használt asztali videólejátszó. Villámgyors működése mellett az emberek előszerettél telepítik a kompatibilitási képességei miatt is. A VLC Remote alkalmazással a kívánt, számítógépen tárolt filmet kiválaszthatjuk és elindíthatjuk a VLC-ben, majd azt vezérelhetjük. Akár nyelvet, feliratot is állíthatuk, vagy teljes képernyőre is nagyíthatjuk a programot. Extra funkció még, hogy beérkező hívás esetén automatikusan leálltja a lejátszást. Ehhez nem szükséges egyéb program telepítése a PC-nkre, de a VLC-nek megnyitva kell lennie, hogy hozzáférjünk az alkalmazás szolgáltatásaihoz. Ha nem fut, a következő progi válhat hasznunkra.

Link: Google Play

remote_launcher

Remote Launcher

Ez az applikáció a kiválasztott távoli számítógépen indít vagy állít le folyamatokat, programokat, de akár a gépet is kikapcsolhatjuk vele. A beállítása gyerekjáték. Töltsük le a PC-re a szervert, és ott adjuk hozzá a feladatokat. Ezek a telefonon utána megjelennek és egy koppintással eszközölhetjük őket.

Link: Google Play

Ha tetszett a cikk, akkor nyomj egy lájkot!

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Marton Attila

Óbudai Egyetem Neumann szakos hallgatója, igazi Android guru. Hobbim a fotózás és filmkészítés.

NapiDroid