Végre reagált a Samsung a Galaxy S23 és az S23+ mobilok kamera problémájára

0

A Samsung Galaxy S23 mobilok kifejezetten sikeresek lettek, a széria három tagja vezeti a legtöbbet eladott prémium androidos telefonok listáját. Azonban nem minden tulaj volt elégedett, többen homályos foltokra panaszkodtak a fotókon a két kisebb készülék esetében. A problémáról már a megjelenés óta lehet hallani, most pedig végre a Samsung is reagált: ez szerintük nem hiba, hanem jellegzetesség. Ugyanakkor igyekeznek javítani rajta.

Egyes Galaxy S23 és S23+ tulajdonosok arra panaszkodtak, hogy a telefonokkal készített fotókon homályos részletek jelennek meg. Egészen konkrétan egy kör vagy félkör alakú részen tapasztalható ilyesmi, ezért is nevezték el “banán foltnak” a jelenséget. Leginkább szövegeknél feltűnő, de normál közeli fotóknál ugyanúgy látszik, csak nehezebb észrevenni.

A problémáról már a megjelenés óta lehet hallani, és sokak szerint hardveres hibáról lehet szó, ami miatt különösen aggasztó. A Samsung egészen mostanáig várt, hogy nyilatkozzon az ügyben, de végre megérkezett az első válasz, méghozzá egy lengyel fórumbejegyzés formájában.

Lefordítva nagyjából a következőket írja a Samsung:

Az S23 és az S23 Plus kamerás képességeinek tesztelésekor feltűnhetett, hogy amikor közeli képet készít, a téma körüli terület kissé homályosnak tűnik. Ez azért van, mert az S23 és az S23 Plus hátsó nagylátószögű kamerája nagy rekesznyílással rendelkezik, ami segít a sötétben történő fotózásnál. Ez azonban azt is jelenti, hogy az érezhetőbb szelektív fókuszálás miatt a fotók háttere kissé elmosódottnak tűnhet.

A Samsung hozzáteszi, hogy tervezi, hogy egy jövőbeli szoftverfrissítésben orvosolja ezt a problémát, de hogy erre mikor kerülhet sor, az nem derült ki. A vállalat kiadott pár “megoldási javaslatot” is, de ezek nem tűnnek túlzottan hasznosnak. Az egyik javasolt megoldás az, hogy lépjünk hátrébb, ha a téma 30 cm távolságra vagy ennél közelebb van.

A Samsung szerint tehát a közeli fotóknál azért lehetnek homályos részek, mert nagy a rekeszérték, tehát valójában ez a kamera jellegzetessége. Érdekes módon viszont a Galaxy S23 Ultra esetében (ami eltérő szenzort és optikát használ, de szintén nagy a rekesznyílása) nem jelentkezett ez a probléma.

Via Sammobile, PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid