Videótámogatást kap a Blackberry üzenetküldője

0

A Blackberry egy ideje áthelyezte a fókuszt a saját operációs rendszeréről az Androidra, illetve saját fejlesztésű szoftvereinek más platformokon való terjesztésére. Ennek a törekvésnek egy jó példája a Blackberry Messenger (BBM), amely egy ingyenes üzenetküldő szolgáltatás.

Az androidos alkalmazást már közel 9 millióan töltötték le a cikk írásakor, amely ugyan nem kevés, de a többi csevegőszolgáltatástól jelentősen elmarad. A BBM is nagyjából azokat a lehetőségeket nyújtja, mint a legtöbb konkurense:

  • ingyenes üzenet-, kép-, vagy más fájlok küldése
  • ingyenes hanghívások az alkalmazáson belül
  • üzenetek elküldésének és olvasottságának kijelzése
  • matricák és hangulatjelek
  • csoportos üzenetek
  • saját felhasználói proflok, feliratkozás, állapotkijelzés

Ez kiegészül néhány olyan extrával, mint az üzenetek és fényképek – akár utólagos – visszavonása vagy a privát üzenetküldés lehetősége, azaz, hogy a csevegés befejezése után az üzenetek automatikusan törlődnek.

Ehhez érkezik most a videócsevegés, amelyet először Észak- és Latin-Amerikában, illetve a Közel-Keleten tettek elérhetővé, most pedig megérkezett Európába és Afrikába, egyszerre mintegy 109 országba és egyéb területre. Az új funkció szerveroldali változtatás, így még csak az alkalmazás frissítésre sincs szükség. A Blackberry már a videóhívás globálisan elérhetővé tételén dolgozik, amit júliusra ígérnek.

A BBM ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból, szinte bármilyen androidos telefonon használható.

Forrás: Crackberry

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Informatikus, vagy valami olyasmi

NapiDroid