A Facebook ránk erőltetné a Messenger SMS funkcióját

3

Bizonyára sokaknál megjelent már a Messengerben az SMS-ezési lehetőség, de van ezzel egy probléma: a Facebook nem szívesen adja a tudtunkra, hogy ezt egyáltalán nem muszáj bekapcsolni.

A Facebook azt szeretné elérni, hogy a felhasználók az SMS-eket is a Messengerben kezeljék, és a megtévesztés eszközétől sem riadnak vissza. Egy felugró ablakban jelzik, hogy elérhető az új funkció, alatta találunk egy jól látható “OK” gombot, olyan opció viszont nincs alapesetben, hogy “Nem kérem”.

Egy felugró ablakkal jelzi a Messenger az új funkciót

Egy felugró ablakkal jelzi a Messenger az új funkciót

Félreértés ne essék, nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy ne kapcsoljuk be az SMS funkciót, vagy hogy utólag kikapcsoljuk azt, könnyedén megtehető mindkettő, de akkor sem túlzottan korrekt a Facebook megoldása, sokan kritizálják is emiatt a vállalatot. Sőt, az is felmerült, hogy a Messenger megsérti a Play Áruház irányelveit, a Google ugyanis egyértelműen kimondja, hogy tilos a felhasználók megtévesztése.

messenger-sms-01

Ha akaratodon kívül kapcsoltad be az SMS funkciót, akkor kattints a jobb szélső fülre (Saját profil) a Messengerben, válaszd ki az SMS menüpontot, és itt be tudod állítani, hogy ne a Facebook üzenetküldőjében jelenlenek meg az SMS-ek.

forrás: Engadget, AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid