Világszerte 480p-re csökken az alapértelmezett felbontás a YouTube-on

0

A YouTube már korábban jelezte, hogy csökkenteni fogják a videók minőségét az EU-ban, most pedig kiderült, hogy világszerte bevezetik a korlátozást, és az is elárulták, hogy mire lehet számítani.

Többek között már a Netflix, a Facebook és a YouTube is bejelentette, hogy csökkentik a videók minőségét az internethálózatok túlterheltségének elkerülése érdekében. Eddig leginkább az EU-ról volt szó, most viszont kiderült, hogy a YouTube világszerte változtatásokat eszközöl. Az alapértelmezett felbontás hamarosan minden felhasználónál 480p-re vált, vagyis ha elindítunk egy videót, akkor az alacsony felbontásban fog megjelenni.

A jó hír, hogy továbbra is elérhetők maradnak a magasabb felbontások, ezeket azonban minden egyes lejátszás alkalmával be kell állítani, ha valaki jobb minőséget szeretne. Nyilván a YouTube azzal számol, hogy nagyon sokan ezt nem teszik majd meg, így jelentősen lecsökkenhet a szolgáltatás által generált globális internetforgalom.

A korlátozásokra azért van egyébként szükség, mert a járvány miatt rengetegen arra kényszerültek, hogy otthonról tanuljanak vagy dolgozzanak, és számukra elég nagy problémát jelenthet, ha nem megfelelő az internetkapcsolat a hálózatok túlterheltsége miatt. Más szolgáltatókhoz hasonlóan első körben a YouTube is arra készül, hogy 30 napig csökkentik a minőséget, de ha elhúzódik a járvány, akkor minden bizonnyal meg fogják ezt hosszabbítani.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid