A középkategóriás Kirin 820 5G felülmúlja a Snapdragon 855-öt és a Kirin 980-at is

0

A Kirin 820 5G már többször feltűnt különböző szivárogtatásokban, hírekben, pletykákban, egészen sok részletet felfedve a középkategóriás lapkakészletről. Most pedig már a teljesítményéről is kiderült néhány fontos dolog, példának okáért egy szintetikus tesztben sikerült jobb pontokat szereznie, mint a tavalyi csúcskategóriás Qualcomm lapkának, a Snapdragon 855-nek, és a szintén prémium mezőnyben versenyző Kirin 980-nak.

A még be sem mutatott Kirin 820 5G a GeekBench 4 benchmark alkalmazásban az egymagos mérések során több pontot szerzett, mint a Qualcomm Snapdragon 855, ami tavaly az Android élmezőny meghatározó chipsete volt. Sőt, mint ahogyan a bevezetőben is említettük, a Kirin 980 lapkakészlet is elmarad mögötte, és nem csupán az egymagos, hanem a többmagos mérésekben is, ami azért tényleg nem piskóta.

A Kirin 820 5G közvetlen konkurensei persze nem a csúcshardverek, hanem például a Snapdragon 765G, amelynél olyan 10-15%-kal lesz erősebb a Huawei fejlesztése.

A rendkívüli eredményt talán a Cortex-A76 magok teszik lehetővé, amelyek órajelét megemelték, és persze a chipset 7 nanométeres csíkszélessége is sokat nyom a latba. Az eddigiek alapján úgy tudjuk, a lapkakészlet továbbfejlesztett képfeldolgozó és mesterséges intelligencia chipet kaphat, legalábbis a Kirin 810-hez képest, de a grafikus teljesítmény is legalább 120 százalékkal jobb lesz, köszönhetően az ARM vadonatúj Mali-G77 GPU-jának, ami a G76-ot váltja. A szóbeszédek szerint az első okostelefon, amiben a Kirin 820 5G lapkakészlet szolgálatot teljesít, a március 30-án debütáló Honor 30S lehet.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid