Világszerte letiltja a YouTube a lejátszást azoknál, akik reklámblokkolót használnak

0

A YouTube eleinte csak teszt jelleggel kezdett figyelmeztetéseket megjeleníteni néhány olyan felhasználónál, akik blokkolták a reklámok megjelenítését, de már akkor is sejteni lehetett, hogy előbb-utóbb ez általánossá válik. Most eljutottunk ide is, a Google bejelentette, hogy világszerte tiltani fogják a reklámblokkolók használatát, és aki ezt nem tartja tiszteletben, az nem fogja tudni használni a videómegosztót.

Christopher Lawton, a YouTube kommunikációs menedzsere egy közleményben megerősítette, hogy világszerte bevezetik azt az intézkedést, ami a reklámblokkolót használók ellen irányul. Akinek ilyen program van telepítve a számítógépén vagy a böngészőjében, annak meg fog jelenni az alábbi figyelmeztetés:

A legfontosabb rész, hogy tiltva lesz a videólejátszás, ha a felhasználó továbbra is reklámblokkolót használ. Ha valaki nézni akarja a YouTube-ot, akkor ki kell kapcsolni az adblockert, vagy hozzá kell adni a weboldalt a kivételekhez (hogy megjelenjenek a reklámok). A másik opció a YouTube Premium előfizetés, amellyel “legálisan” elkerülhetők a hirdetések.

A platform egy “3 csapásos” rendszert alkalmaz a hírek szerint, vagyis ennyiszer figyelmeztetnek, és ha valaki harmadszorra sem deaktiválja a reklámblokkolót, akkor fog megállni a lejátszás, és nem lesz tovább használható a YouTube

Lawton szerint a reklámblokkolók használata sérti a platform szolgáltatási feltételeit. “A hirdetések világszerte támogatják az alkotók sokszínű ökoszisztémáját, és lehetővé teszik, hogy milliárdok férjenek hozzá kedvenc tartalmaikhoz a YouTube-on” – mondta.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid