Nem, nem kapnak Android 14-et a Galaxy S20 és a Note 20 mobilok

0

Nemrég megjelent egy félreérhető lábjegyzet a Samsung egyik hivatalos közleményében, ami miatt sokan azt hitték, hogy a Galaxy S20 és a Note 20 mobilok is megkapják az Android 14-et annak ellenére, hogy elvileg már nem lennének jogosultak több főverzió frissítésre. Sajnos azonban le kell hűtenünk a kedélyeket, a 2020-as zászlóshajókra már nem lesz több nagy frissítés, csak kisebb update-ek, javítások és biztonsági patch-ek várhatók.

Az egész történet onnan indult, hogy a Samsung hivatalos oldalán megjelent egy cikk One UI 6 kamerákkal kapcsolatos újításairól, különös tekintettel a mesterséges intelligenciára. Az írás alatt van egy lábjegyzet, ami az alábbi megjegyzést is tartalmazta:

Lábjegyzet a Samsung oldalán megjelent cikkből

A felsorolásban szerepelt az S20 és a Note 20 széria is, amiből sokan arra következtettek, hogy ezek a készülékek is megkapják az Android 14-re épülő One UI 6.0-t. Erről azonban nincs szó, a 2-es számú lábjegyzet ugyanis az Enhance-X App újításaira vonatkozik, nem kompletten az új rendszerre.

Részlet a cikkből, amire vonatkozik a lábjegyzet

A Samsung azóta frissítette a cikket, és kivették a lábjegyzetből a Galaxy S20 és a Note 20 szériákat, hogy ne lehessen félreérteni. Lehetséges, hogy ezekre a telefonokra jön majd pár kamerás újítás, de új Android szinte biztosan nem, illetve az is lehet, hogy már eredetileg is csak tévedésből kerültek be a felsorolásba.

A Samsung Galaxy S20, az S20+ és az S20 Ultra, illetve a Galaxy Note 20 és a Note 20 Ultra is 2020-ban jelentek meg Android 10 rendszerrel, és a Samsung három nagy Android frissítést ígért meg rájuk, vagyis Android 13-mal mennek majd nyugdíjba. Kisebb frissítéseket, biztonsági patcheket még kapni fognak, de már ezeket sem túlzottan sokáig.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid