Újabb országokban drágul a YouTube Premium

0

Nyáron megemelték a YouTube Premium havidíját az Egyesült Államokban, most pedig újabb országokban jelentettek be drágulást. A hazai árak változásáról egyelőre nincs hír, de nem kizárt, hogy előbb-utóbb nálunk is emelkedni fog a fizetendő összeg. Mindeközben a Google épp leszámol a reklámblokkolókkal, hogy a (dráguló) Premium előfizetés felé terelje a felhasználókat.

Júniusban frissítették az amerikai havidíjat, a korábbi 11,99 dollár helyett azóta már 13,99 dollárba kerül havonta a YouTube Premium, ami nagyjából 17%-os drágulást jelent. A családi csomagot pedig még tavaly novemberben emelték meg 17,99 dollárról 22,99 dollárra (28%-os drágulás).

A rossz hír az, hogy szépen lassan tovább gyűrűzik az folyamat. A Google emeli a YouTube Premium és a YouTube Music Premium árát Argentínában, Ausztráliában, Ausztriában, Chilében, Németországban, Lengyelországban és Törökországban is. A drágulás az egyéni, a családi és a hallgatói csomagokat is érinti, a mértéke pedig régiónként eltér.

Egyes országokban már a következő számlázási ciklustól a magasabb árat számolják, de olyan hely is akad, ahol a régebbi előfizetőkre néhány hónapig még a korábbi árak vonatkoznak. Előbb-utóbbi viszont mindenkinél az új tarifák lesznek érvényesek.

Magyarországon egyelőre még nincs hír az árak változásáról, de érdemes felkészülni a drágulásra, ez bármikor bekövetkezhet. Nálunk jelenleg 1790 Ft-ba kerül a normál havi előfizetés, a családi csomag pedig 2690 Ft-ba. Ezek elég kedvező árak, főleg az utóbbi, amivel 6 felhasználó számára is reklámmentessé tehető a YouTube, így nagyjából fejenként 450 Ft-ra jön ki az ár havonta.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid