Visszatér az egyik régi nagy mobilmárka

0

Az mobilok megjelenése óta elég sok márka emelkedett fel, és nagyon sok tűnt el szinte nyomtalanul, ám voltak olyanok is, akik valamilyen formában vissza tudtak térni, és a Palm is erre készül.

A Palm még 1992-ben jött létre, így mondhatni az egyik legrégebbi márkáról van szó. Sajnos azonban nem alakultak jól a dolgaik, pedig rengeteg terméket adtak ki (PDA, mobilok) és saját operációs rendszerük is volt. Végül 2010 júliusában a HP kebelezte be őket.

2011-ben új termékeket mutattak be, ám a gyenge eladások miatt még ebben az évben gyakorlatilag leállították a gyártást és a fejlesztéseket, ezzel teljesen kivégezve a márkát. 2014-ben azonban a kínai székhelyű TCL kezébe került a brand, akik már akkor bejelentették, hogy feltámasztják a nevet.

A TCL-től nem áll távol a mobiltechnológia, hiszen mióta a Blackberry kiszállt a hardveriparból, azóta ők készítik a készülékeket a kanadai cégnek. A TCL-re egyébként eddig is jellemző volt, hogy jól csengő, ám letűnt gyártók “nevében” gyártson termékeket, és most is ez a helyzet.

Külföldi források már kis is szúrtak egy készüléket, amely az amerikai távközlési hatóság adatbázisában tűnt fel. A mobil a “PVG100” kódnevet kapta, ám egyelőre még szinte semmi infó nincs róla, csak annyi, hogy nem támogatja majd az 5GHz-es wifit. Ebből már ki lehet következtetni, hogy valószínűleg egy belépő szintű mobilról lesz majd szó.

Frissítés: kiszivárgott egy kép és pár plusz infó: 3.3 colos 720p kijelző, Snapdragon 435, 3 GB RAM, 32 GB tárhely, Android 8.1.

Kíváncsian várjuk a további infókat, hiszen imádjuk a nagy visszatéréseket, és már a Nokia is megmutatta, hogyan kell ezt csinálni, mivel nagyon rövid idő alatt visszaküzdötték magukat a legnagyobbak közé.

Forrás: 24.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid