Vivo Xplay 5 Elite – Megérkezett az első 6 GB RAM-mal szerelt mobil

1

A kínai Vivo egy különleges rendezvény keretein belül bemutatta új csúcsmodelljeit, amelyek az Xplay 5 családba tartoznak. Két felsőkategóriás okostelefonról van szó, amik közül az egyik – a Vivo Xplay 5  Elite – a világ első 6 GB RAM-mal szerelt mobilja. 

A korábban már számos találgatás, illetve pletyka tárgyát képező készülék végre megérkezett. A Vivo Xplay 5 Elite teljesen fémbe burkolja belső hardverelemeit, a kijelző kivételével, mivel annak védelméről Gorilla Glass 4 gondoskodik. A mindkét oldalon hajlított, 5.43 colos megjelenítő Super AMOLED technológiára épül, a felbontása pedig QHD.

vivo xplay 5 elite II

A telefon belsejében a 2016-os év chipset-nagyágyúja, a Qualcomm Snapdragon 820 dolgozik, mégpedig 6 GB RAM társaságában. A beépített adattároló nem bővíthető, de tekintve a 128 GB-os méretet, úgy vélem, ezzel együtt lehet élni.

vivo xplay 5 elite III

A készülék hátlapján egy Sony IMX298 szenzort magában foglaló 16 megapixeles kamera virít, amelyet fázisdetekciós autofókusz, valamint kéttónusú LED villanó egészít ki. A frontoldalon egy 8 megapixeles kamera várja, hogy megörökítse önarcképeinket az utókor számára. A dual-SIM képes készülék támogatja az LTE hálózatokat, a Hi-Fi 3.0 (2*ES9028+OPA1612) szabványt, energiaellátását pedig egy 3600 mAh-s akkumulátor végzi.

vivo xplay 5 elite I

A mobilon Android 5.1 Lollipop rendszer fut, amelyet a vállalat saját fejlesztésű Funtouch felülete öltöztet, olyan funkciókkal gazdagítva a tulajdonosok lehetőségeit, mint az osztott képernyős alkalmazásfuttatás. A mobil március 8-tól lesz kapható Kínában, helyi pénzből átszámítva 655 dolláros áron.

vivo-xplay-5-01

A Vivo Xplay 5 az Elite változat egy kedvezőbb árú variánsa, ugyanazzal a formatervvel, 5.43 colos QHD felbontású Super AMOLED megjelenítővel, változatlan kamerakiépítéssel és 128 GB-os háttértárral, ellenben “csak” 4 GB RAM-ot, illetve Qualcomm Snapdragon 652 lapkát kapott. A hangminőséget szabályozó Hi-Fi chip is más szabvány szerint végzi a dolgát (CS4395+AD45257).

vivo xplay 5 II

A készülék ugyanúgy március 8-tól kerül majd forgalomba, kissé mérsékeltebb, 565 dolláros áron. Egyelőre egyik telefon esetében sem volt szó nemzetközi megjelenésről, de valószínűleg mindkét modellt viszontlátjuk majd Kína határain túl is.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid