Vizsgálódnak a Telekomnál és a Vodafone-nál: megtévesztően hirdethettek a szolgáltatók?

0

A GVH versenyfelügyeleti eljárást indított a Vodafone és a Magyar Telekom ellen, mert valószínűleg mindkét vállalat megtévesztően hirdette egyes mobilnetes csomagjait.

A Gazdasági Versenyhivatal a Magyar Telekom Nyrt. ellen 2020 októberében, a Vodafone Magyarország Zrt. ellen pedig 2021 januárjában indított versenyfelügyeleti eljárást. Az indok mindkét esetben ugyanaz: a hivatal szerint valószínűsíthető, hogy a két vállalat megtévesztően népszerűsíti egyes mobilnetes díjcsomagjait.

A kérdéses reklámok azt a benyomást kelthetik a fogyasztókban, hogy a mobilinternet-csomagban foglalt adatmennyiségen felül használhatnak meghatározott, mobileszközre (is) telepíthető közösségi alkalmazásokat. Valószínűsíthető azonban, hogy

bizonyos adatforgalmak ilyen esetekben is csökkentik a fogyasztók rendelkezésére álló keretet, ezért azok használata valójában nem korlátlan.

Fontos azonban kiemelni, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozások a jogsértést elkövették. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul.

Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható – derül ki a GVH közleményéből.

Forrás: Telex

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid