Két hasznos újítás jelent meg a Chrome böngészőben Androidon

0

A Google elkezdett bevezetni két érdekes újítást a Chrome böngésző 88-as verziójában, az egyik, hogy átláthatóbb lett a megnyitott lapokat mutató nézet.

Új elrendezést kaptak a lapok

Az egyik leginkább szembetűnő újítás, hogy ha megnyitjuk a lapokat, akkor már nem a megszokott módon jelennek meg, egymást takarva, hanem rácsszerűen, két oszlopban. Így jobban át lehet látni a megnyitott oldalakat, és rendezni is egyszerűbben tudjuk őket, egy hosszú érintés után más helyre húzhatók.

Lapok csoportosítása

Egy másik érdekes újítás, ami az asztali böngészőben már megvan egy ideje, hogy megjelentek a lapcsoportok. Ez annyit jelent, hogy csoportokba (mappákba) tudjuk rendezni a megnyitott oldalakat. Ezt kétféleképpen tehetjük meg: egy adott tabot a másikra húzunk, vagy pedig a lenyíló menüben kiválasztjuk a “Lapok csoportosítása” opciót.

Új funkciók be- és kikapcsolása

Alapvetően szerver oldali frissítésről van szó, így nem mindenkinél jelentek meg a fenti újítások, annak ellenére, hogy a legújabb verzió van telepítve. Illetve olyanok is akadhatnak, akiknél megjelentek, de nem jött be nekik, és inkább visszaállítanák a lapok korábbi megjelenését.

A lapok rácsos elrendezését, illetve a csoportokat is lehet be- és kikapcsolni. Ehhez írd be a böngésző címsorába az alábbi címet:

chrome://flags/#enable-tab-grid-layout

Az első opció lesz a rácsos elrendezés (Tab Grid Layout), a második pedig a lapcsoportok (Tab Groups).

Kattints a “Default“-ra az adott opció alatt, majd válaszd az “Enable” (engedélyez) vagy a “Disable” (tiltás) lehetőséget.

Fontos: akkor fog érvénybe lépni a változtatás, ha kétszer újraindítottad a Chrome appot a telefonodon.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid