Kiderült, melyik lehet az első 200 MP-es kamerával szerelt okostelefon

0

Az már korábban kiderült, hogy a Samsung egy új, 200 MP-es ISOCELL kameraszenzoron dolgozik, ami valószínűleg még idén megjelenik, most pedig arról is érkezett hír, hogy mely készülékben debütálhat a brutális felbontású érzékelő.

Nagyon gyakran Xiaomi mobilok kapják elsőként a Samsung friss szenzorait, most azonban állítólag a ZTE-vel egyezett meg a gyártó. A pletykák szerint a ZTE Axon 30 Pro lehet az első 200 MP-es kamerával szerelt okostelefon.

Az Axon széria előző tagja, az Axon 20 5G sem volt kevésbé különleges, ugyanis ez az első, és jelenleg még egyetlen olyan készülék a piacon, amelynek kijelző alá rejtett “láthatatlan” szelfikamerája van. Nem kizárt, hogy az Axon 30 Pro is ilyen megoldással jön, mégpedig valamilyen továbbfejlesztett verzióval.

ZTE Axon 20 5G – az első telefon kijelző mögé épített szelfikamerával

Visszatérve a Samsung 200 MP-es kamerájára, az egység S5KGND modellszámon fut, és van már róla pár további specifikációs részlet a felbontáson túl is. A szenzor fizikai mérete 1/1,37 col lehet, míg az egyes pixelek 1,28 µm-esek (feltételezzük, hogy 4 az 1-ben összevonás után). Az érzékelő állítólag négyesével és tizenhatosával is képes lesz a képpontokat összevonni, így egy-egy pixelre több fény jut, és szebbek lehetnek az esti képek.

Videózásban sem lesz gyenge az új kamera, a 8K mellett a 16K felvételeket is támogatni fogja, persze ehhez kell majd megfelelő telefon (és rengeteg tárhely) is.

Végül fontos megemlíteni, hogy a fenti infókat egyelőre nem erősítette meg sem a ZTE, sem a Samsung, tehát érdemes némi fenntartással kezelni a híreket. Egyébként a kérdéses mobil, vagyis az Axon 30 Pro valamikor nyáron vagy ősz elején debütálhat, tehát egy kicsit még mindenképpen várnunk kell rá.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid