A VLC fejlesztőinek elege lett a Huaweiből, letiltották az appjukat a gyártó készülékeiről

0

A VLC az egyik legjobb és legnépszerűbb ingyenes videólejátszó Androidon, ám mostantól a frissebb Huawei készülékek tulajdonosai hiába keresik az appot a Play Áruházban.

A VLC mögött álló nonprofit szervezet bejelentette, hogy feketelistára tették az újabb Huawei mobilokat, így ezeken a Play Áruház nem fogja listázni az alkalmazást. Persze az APK-val továbbra is lehet majd telepíteni, de ez már igényel egy minimális hozzáértést a felhasználók részéről.

A döntés hátterében az áll, hogy a Huawei rendszere agresszíven bezárja a háttérben futó appokat (kivéve a sajátjaikat persze), és ez rendellenes működéshez vezethet a VLC esetében. A fejlesztők lépése teljesen érthető, hiszen mind ismerjük azokat a típusú felhasználókat, akik kapásból lepontoznak egy appot a Play Áruházban, ha valami gondjuk van, még akkor is, ha nem az applikációban van a hiba. Nem hiányzik nekik a sok negatív értékelés, ezért tették feketelistára a Huawei mobiljait.

Ha te is érintett vagy, akkor itt találod a VLC APK fájljait, szedd le az egyiket, és próbáld meg manuálisan telepíteni.

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid