A Vodafone durván árat emelhet jövőre

0

A HWSW a Vodafone korábbi gyakorlata alapján azt próbálta kideríteni, hogy a szolgáltató milyen mértékben tervezi drágítani előfizetési díjait 2024-ben. Az emelés nem lesz csekély, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem a Vodafone az egyetlen hazai operátor, amelynek a szolgáltatásai drágulhatnak jövőre.

Korábban az összes hazai telekommunikációs szolgáltató módosította Általános Szerződési Feltételeit, mégpedig egy olyan plusz ponttal, ami lehetővé teszi, hogy az inflációt követő díjkorrekciót alkalmazhassanak anélkül, hogy az részükről egyoldalú szerződésmódosításnak számítana. Mivel a jelenlegi gazdasági helyzetben az infláció igencsak valós veszély, a HWSW munkatársai kiszámolták, hogy milyen emelésre készülhetnek a Vodafone előfizetői.

A szolgáltató az adott évet megelőző augusztus 31-e és az azt megelőző szeptember 1-je közötti egy éves időszak inflációs adatainak megfelelően emeli az árait, ez alapján 22 százalékkal lehetnek drágábbak a Vodafone előfizetési díjai januártól kezdve. Elég durva áremelés ez, de mielőtt más szolgáltatók előfizetői kárörvendeni kezdenének, a többi operátornál is hasonló, nagyjából 18-19 százalékos emelésre lehet számítani 2024-től, amennyiben a kalkuláció pontosnak bizonyul.

A díjkorrekciót teljesen kötött módon, a KSH adataihoz fogják igazítani, ez szerepel a Vodafone Általános Szerződési Feltételeiben is, vagyis a 22 százalékos emelésen csak akkor változtathat a szolgáltató, ha közben az ÁSZF-et is módosítja.

Forrás: HWSW

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid