WayteQ xTAB s7 gyorsteszt

0

Kipróbáltuk a WayteQ új olcsó tabletét, az xTAB s7-et, ami kedvező árával és négymagos processzorával próbál hódítani.

Ha külsőleg szemléljük a táblagépet, akkor egy egyszerű műanyag házzal kerülünk szembe, ami azért elég jól néz ki, és fogásra is kellemes. Nem recseg-ropog és elég masszívnak is tűnik a gép, így ezzel nincs is probléma. A kijelző 7 colos, aminek a felbontása 1024×600 pixel. Ez még jónak számít az árához képest, de azért kár, hogy csak TN panelt kapott IPS helyett. Így összességében a színek nem a legszebbek, és oldalról nézve már kevésbé látszik jól a kijelző, mint az IPS típusúaknál.

xtab_s7_tablet

Ha elkezdjük használni a készüléket, akkor azt tapasztaljuk, hogy elég gyors. Nem akadozik a menürendszer, és a programok betöltődésére sem kell sokat várni. Ez a négymagos ATM7029-es chipsetnek köszönhető, ami 1.2GHz-es processzormagokkal bír. Persze azért ez nem egy erőgép, sőt a négymagosok közül talán a leggyengébb. Ennek ellenére általános célokra jól használható a WayteQ xTAB s7. A böngészés problémamentes, gyorsan betöltődnek az oldalak és a görgetés sem akadozós. RAM-ból 1GB került a gépbe, ami elfogadható, de azért ha komolyabban elkezdjük használni a tabletet, akkor azért már észrevehető a lassulás. Nem érdemes sok alkalmazást egyszerre futtatni, mert azt már kevésbé fogja bírni.

A grafikus feladatokért a Vivante GC1000-es GPU felel, amit sajnos sok játék nem támogat megfelelően. Ennek köszönhetően a komolyabb 3D-s járékokkal akadhatnak gondok, de azért az egyszerűbbek simán fognak futni. A videólejátszással nincs probléma, egy 720p-s HD filmet még simán lejátszik az  xTAB s7, ennél nagyobb felbontásút pedig már nincs értelme rátenni.

WayteQ-xTAB-S7

Egy kamerával rendelkezik a tablet, ami az előlapon van a kijelző felett, középen. Ez 0.3 megapixel felbontású, ami arra elég, hogy videóchateljünk, másra nem igazán jó. Azt pedig egyáltalán nem bánjuk, hogy hátul nincs kamera, mivel nem is lenne sok értelme. Ha folytatjuk az extrák sorát, akkor meg kell említeni a HDMI kimenetet, az USB OTG funkciót és a MicroSD bővíthetőséget. Szoftveres téren pedig megkapjuk a WayteQ táblamagazint, valamint a Mindig TV alkalmazást, amikről már írtunk bővebben a WayteQ TALK 5H tesztünkben.

Az akkumulátor 3000mAh kapacitású, ami átlagosan nagyjából 4 óra folyamatos használatra lehet elég, és ennél többet nem is igazán tud egyik hasonló árú tablet sem. A WayteQ xTAB s7 ára 25 ezer Ft környékén alakul újonnan, és így nem rossz vétel. Ha valakinek pedig hiányzik az IPS kijelező, akkor kicsit drágábban ott van a cég előző két 7 colos tablete, a 70qci és a 700qci. Részletesebb teszt a tabletvasarlas.hu oldalon olvasható a készülékről.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid